© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/bk
STA/bk
09.10.2014 21:29:50

Celjske košarkarice povozile Mariborčanke

Grega Wernig

Košarkarice Athleta iz Celja so silovito začele novo sezono in v prvem krogu 1. SKL premagale povratnice na prvoligaško sceno iz Maribora s 106:24.

Celjanke so vse delo opravile že v prvem polčasu. Po delnem nizu 11:0 so v 11. minuti povedle že za 21 točk (8:29), polčas pa se je končal pri rezultatu 15:58 v njihovo korist.

Sezono je odlično začela Marica Gajić, ki je v slabih 22 minutah dosegla 20 točk, deset skokov in štiri podaje ter s statističnim indeksom 36 visoko postavila letvico v tekmovanju za najkoristnejšo posameznico kroga. Pri gostiteljicah je bila najbolj učinkovita Martina Dover s sedmimi točkami.

"Čaka nas še veliko dela, a verjamem, da bomo na prihodnjih tekmah nudili boljši odpor," je po tekmi med drugim dejal mladi mariborski trener Alen Ploj.

Celjanke še še naprej privajajo na peklenski ritem dveh tekem tedensko, ki jih čaka z začetkom nastopov v Jadranski ligi (23. oktobra). Izbranke Damirja Grgiča bodo ta konec tedna nastopale na močnem turnirju v madžarskem Pecsu, v sredo pa bodo v Kranjski Gori igrale prijateljsko tekmo z Galatasarayjem iz Carigrada, ki je v minuli sezoni zmagal v evroligi.