© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
10.10.2014 13:49:54

Vsaka pogodba se da prekiniti

Grega Wernig

Aleksandar Džikić bi lahko svoje besede "Ali zdaj vidiš, zakaj sem ga kot norec čakal vse leto?", izrečene o Malcolmu Armsteadu med superpokalno tekmo z Unionom Olimpijo v Šenčurju, lahko ponavljal iz tekme v tekmo.

Američan je bil mož odločitve pri zmagah Krke tako na omenjenem srečanju kot v obeh uvodnih krogih lige ABA, ko so krkaši spravili na kolena Cedevito in Partizana. Posebej impresivno je, da je prav na vseh obračunih najboljšo igro pokazal v zadnji četrtini. Takrat ko se marsikomu drugemu začnejo tresti hlače in roki, Armstead zaigra najbolje.

Verjetno se marsikomu postavlja vprašanje, kako dolgo lahko organizator igre Krke vztraja v takem ritmu. Glede na to, da je zaradi hude poškodbe kolena izpustil večji del lanske sezone, bi lahko pričakovali, da bo začel fizično padati in da se bo to poznalo tudi na njegovih predstavah. Toda Armstead je vse poletje trdo garal, da bi nadoknadil izgubljeno v prejšnji sezoni, poleg tega trener Džikić pametno dozira njegovo minutažo, da ne bi "prekuril" svojega najmočnejšega aduta.

Zdi se, da bolj kot zaradi tega nevarnost Krki glede Armsteada preti nekje drugje. Dejstvo je, da je s svojimi predstavami nase že opozoril košarkarsko Evropo. Verjamemo, da je precej klubov že zastriglo z ušesi, ko so videli njegovo igro, ki jo bodo v prihodnje spremljali še podrobneje. Tako je precej verjetno, da se bo našel nekdo, ki bo tudi potrkal na vrata Krke in se pozanimal o možnosti prodaje. Je vodstvo Novomeščanov pripravljeno na kaj takega?
26,7
JE POVPREČJE TOČK ARMSTEADA NA TREH URADNIH TEKMAH SEZONE (OLIMPIJA, CEDEVITA, PARTIZAN).

10
TOČK JE V ZADNJIH DESETIH MINUTAH NASUL OLIMPIJI. CEDEVITI IN PARTIZANU ŠE ENO VEČ.


"Počasi, mora odigrati še kakšno tekmo, po dveh, treh je še prezgodaj za kaj takega," smo kar malo presenetili z vprašanjem direktorje Krke Mira Župevca, ki je nato dodal: "Tudi mi smo klub, tudi mi kupujemo igralce in bi v takem primeru še počakali kakšen mesec ali dve."

Pa vseeno, če bo nadaljeval v takem ali tudi malce slabšem ritmu, najbrž ne bo preteklo veliko časa, da bo prišla ponudba, najpozneje takrat, ko sledijo prve menjave igralcev v klubih, v katerih niso zadovoljni z njihovim učinkom na začetku sezone. Armstead bo še toliko bolj mamljiva vaba, ker Krka letos ne igra v Evropi, tako da bi imel pravico nastopa tudi v evropskih pokalih.

Bi bila Krka pripravljena prodati svojega prvega igralca, če bi interesent močno zagrizel? "Težko rečem, odvisno od ponudbe. Trenutno lahko rečem, da ga ne bi dali in da zaenkrat ne razmišljamo niti o prodaji niti o tem, da bo ponudba prišla," je zatrdil Župevec. A direktor oziroma klubsko vodstvo najbrž ne bi bilo imuno na odškodnino, ki bi jo morebitni interesent moral plačati, ta skoraj zagotovo ne bi bila prav nizka.

Bi nespodobno povabilo olajšalo morebitne dvome o prodaji, smo še vprašali direktorja. "Naša pogodba z Armsteadom velja do konca sezone, a vsaka pogodba se da prekiniti. Zanimivo bo, če bo res prišla kakšna nesramna ponudba, upam, da bomo do takrat dobili že veliko tekem v ligi ABA. A kot sem že dejal, za zdaj niti ne razmišljamo o čem takem," je zaključil Župevec.