© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
03.04.2015 08:42:33

Kralji so se znesli nad Edmontonom

Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so po dveh porazih v gosteh v celoti izkoristili tekmo na domačem ledu dvorane Staples Center za povrnitev načete samozavesti.

Kralji so se znesli nad moštvom Edmonton Oilers, ki so ga premagali s kar 8:2. Slovenski as Anže Kopitar je bil podajalec pri drugem in tretjem golu kraljev.

Za prvo navdušenje domačih navijačev je že v tretji minuti tekme poskrbel Dustin Brown, pet minut kasneje bil Kopitar podajalec pri zadetku Mariana Gaborika za 2:0, v deseti minuti pa je podal tudi Drewu Doughtyju za 3:0.

V drugi tretjini so gostje znižali na 1:3 po zadetku Teddyja Purcella, a sta do konca tretjine gostujočo mrežo napolnila še Jordan Nolan in Jeff Carter. V tretji tretjini so bili uspešni še Robyn Regehr, Gaborik in Carter, končni izid pa je poldrugo minuto pred koncem postavil gostujoči hokejist Jordan Eberle za 2:8.

Osem golov so igralci Los Angelesa nazadnje dosegli 1. aprila 2010, ko so premagali Vancouver z 8:3. Kralji so uslišali kritiko trenerja Darryla Sutterja, ki je pred dnevi nekaterim najbolj izpostavljenim igralcem očital, da niso zadeli že, od kar se je rodil Jezus. Dustin Brown je zadel po 19 tekmah, Drew Doughty po 24 tekmah brez uspeha, strelski post pa je prekinil tudi Jordan Nolan.

"V tem moštvu je veliko mož, ki iz sebe iztisnejo največ prav pod največjim pritiskom. Imamo veliko srce. Pred nami je pa še veliko dela," je dejal Doughty. "Preživeli smo že marsikaj, zato vemo, kako se pripraviti in kako dvigniti raven igre," pa je soigralca dopolnil Gaborik.

Kopitar je skupno v tej sezoni na 74 tekmah vpisal 62 točk, od tega je 16 golov in 46 podaj. Na lestvici najboljših podajalcev je Kopitar na sedmem mestu, 46 podaj si deli s hokejistoma Dallasa Jamiejem Bennom in Philadelphie Claudom Girouxjem. Vodilna podajalca lige NHL Jakub Voraček in Niclas Backström sta zbrala deset podaj več od Kopitarja.

Edmonton je sicer že brez možnosti za uvrstitev v končnico, kralji pa se borijo za zadnjo vstopnico na zahodu za izločilne boje. Los Angeles ima le točko manj od tretjeuvrščenega moštva pacifiške skupine Calgaryja in je z 90 točkami izenačen z osmim moštvom v razvrstitvi zahodne konference Winnipegom.

Los Angeles do konca rednega dela sezone čaka še pet tekem. V noči na nedeljo sledi domači obračun z že odpisanim Coloradom, nato pa se bodo kalifornijski hokejisti odpravili na sklepno kanadsko turneja s tremi tekmami v gosteh pri Vancouvru, Edmontonu in Calgaryju, za konec pa kralje čaka še domači obračun s pacifiškim tekmecem San Josejem.

Izidi
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 8:2
Anže Kopitar: 2 podaji za LA Kings
Columbus Blue Jackets - NY Islanders 4:3 (kazenski streli)
Detroit Red Wings - Boston Bruins 2:3
Montreal Canadiens - Washington Capitals 4:5 (kazenski streli)
Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 2:1 (podaljšek)
Florida Panthers - Carolina Hurricanes 6:1
Minnesota Wild - New York Rangers 2:3
St. Louis Blues - Calgary Flames 4:1
Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks 3:1