© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
02.04.2015 21:43:45

Tavželj z metlo v finale, Saboličeva dva (video)

vszi

V Franciji bo morda v petek znan prvak najboljše lige, kjer ima to priložnost pet Slovencev, štirje pri Epinalu in eden pri Gapu. Od blizu bomo še drugo leto zapored spremljali še en finale, natančneje finale druge ruske lige VHL.

Lani je v tej konkurenci s SaryArko iz Karagandija veliki pokal dvignil Sabahudin Kovačević, včeraj pa je postalo jasno, da bo v VHL letos kronan nov prvak. Tudi letos izrazit favorit za drugi zaporedni naslov Karagandi se je včeraj poslovil v polfinalu, z metlo ga je odpravil prav Neftekamsk branilca Andreja Tavžlja.
Po dveh tesnih zmagah v gosteh so Tavželj in soigralci vajo ponovili še dvakrat na domačem ledu. V sredo se je ob zmagi s 3:2 po prvem podaljšku med strelce vpisal tudi Tavželj, ki je v power playu v 10. minuti zadel za vodstvo z 2:0, danes je prispeval podajo z igralcem več v 60. minuti za zmago z 2:0 oziroma s 4:0 v seriji.

Danes je bilo zanimivo tudi v češki ekstraligi. Že v sredo je praška Sparta v polfinalu Trincu po dveh porazih le vrnila udarec. Na domači ledeni ploskvi so Pražani prišli do prve zmage, pri kateri se je izkazal prav slovenski napadalec.

sabolic pm
Profimedia

Robert Sabolič je namreč za zmago s 4:1 dvakrat zatresel mrežo. V 30. minuti je za vodstvo z 1:0 poskrbel celo z igralcem manj na ledu in s super potezo, v kateri je ukanil tako branilca kot vratarja Trinca. V zadnji minuti tretje tretjine je s polovice igrišča plošček poslal še v nebranjen gol. 

Nocoj sta moštvi znova bili hud boj, ki se je končal z zmago 2:1 po prvem podaljšku (62. minuti). Za zmago Sparte in izenačenje na 2:2 v seriji je z dvema goloma poskrbel Jaroslav Hlinka.