© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
02.04.2015 13:02:26

Zaradi ureza z drsalko skoraj izgubil oko (video)

vszi

Hokejist Detroit Red Wingsov Drew Miller si bo za vselej zapomnil srečanje, ki so ga v torek Rdeča krila odigrala z Ottawo.

Če ne drugega, bo napadalca moštva iz Detroita na to spominjala velika brazgotina, ki mu "krasi" polovico obraza.  

Če se tega zaveda ali ne, je treba tu vsekakor reči, da 31-letnega Američana očitno spremlja boginja Fortuna, ni veliko manjkalo, da bi napadalec z devet let dolgo kariero v ligi NHL, izgubil levo oko.

Na sredini tekmi je v prvi tretjini Drew po sodniškem metu krenil po plošček, ki je obstal na mestu. V istem trenutku je nerodno padel napadalec Ottawe Senators Mark Stone, ki je Millerja nenamerno z rezilom drsalke porezal po polovici obraza.

Miller se je takoj prijel za obraz in nemudoma odšel v slačilnico. Zdravniška služba mu je ureznino oskrbela s kar 60 šivi. 

miller

Miller je priznal, da je zaradi sile udarca sprva mislil, da bo izgubil oko, a kljub temu se je hotel vrniti na tekmo, ki so jo njegovi soigralci sicer izgubili z 1:2. "Kar nekaj časa je trajalo, da so me zašili. Nato pa so se zdravniki - in moja žena - odločili, da najbrž ne bi bilo dobro, če bi šel nazaj igrat, predvsem, da se mi šivi ne bi potrgali. Rana je bila kar globoka, tako, da sem se odločil, da se bom raje ostal v slačilnici," je dejal Miller.

Noč po tekmi je Drew že treniral s svojimi soigralci, a imel na čeladi nameščeno mrežico, ki hokejistom ščiti cel obraz. Ta je obvezna do 18. leta, večina pa jo po dopolnitvi polnoletnosti zamenja s pol krajšim pleksijem.