© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
31.03.2015 10:59:07

V Mariboru zadovoljni z odzivom za HCM

vszi

Edinstven projekt Hokejski center Maribor je konec tedna pripravil prvi informativni vikend za hokeja in uka željne mladeniče.

Prisotnih je bilo 24 otrok, osem Slovencev in 16 Srbov, ki v domovini nimajo dobrih pogojev za treninge. S hokejskim znanjem so navdušili tudi strokovnega vodjo projekta, Aleša Burnika: "Try out vikend je pokazal, da obstaja interes za HCM. Mešana ekipa slovenskih in srbskih igralcev je dobro opravila dva treninga na ledu. Kvaliteta nekaterih igralcev me je pozitivno presenetila. Pripravljamo še en try out weekend, ki se ga bodo udeležili predvsem igralci iz Slovenije, ki so bili tokrat zaradi tekmovanj s svojimi klubi odsotni."

HCM
vszi

Projekt HCM je zastavljen tako, da želi ponuditi kakovosten in prilagojen šolski program, optimalen proces treninga, ustrezno dnevno oskrbo in dobro počutje v novem okolju. Hkrati si prireditelji prizadevajo, da bi mladi hokejisti v okviru programa dosegli naslednje cilje: dokončali srednješolski program in uspešno opravili splošno ali poklicno maturo, dosegli raven hokejskega znanja, ki omogoča konkurenčen vstop v člansko kategorijo, uspešno uskladili treninge in šolsko delo ter še kaj.

S prvo akcijo centra je zadovoljen tudi vodja projekta, Marcel Rodman: "Vsi v HCM teamu smo lahko zelo zadovoljni. Otroci in njihovi starši so v dveh dneh doživeli, kako bo v naslednji sezoni in naslednjem šolskem letu možno v naši družbi živeti, obiskovati šolo in kakovostno trenirati hokej. Mislim, da so z vsem videnim zadovoljni odšli iz Maribora in upamo, da se jih velika večina vrne. Malo nas je presenetila visoka številka srbskih hokejistov, saj je bila številka zainteresiranih še pred dobrim tednom precej manjša. Otroci in pa predvsem starši so lahko dobili odgovore na ogromno zelo pomembnih vprašanj, predvsem pa so v živo imeli priložnost spoznati našo zgodbo in naš team. Vem da jih je prepričala tudi toplina, volja, energija in sama organiziranost prav vsakega posameznika naše ekipe."

HCM
vszi

V prvi sezoni, ki se bo za perspektivne hokejiste začela sredi poletja, želijo v HCM posamezniku in ekipi omogočiti kar največji napredek, zato bo treningov na ledu več kot v preostalih klubih. "Ta projekt je unikaten v Sloveniji. Hokejistu omogoča maksimalno podporo za njegov celostni razvoj v najpomembnejših letih, ko je potrebno selekciji U-16 in U-18 zagotoviti zadostno število ur kvalitetnega treninga. Ob tem je velik pomen tudi na šolanju. Šola in HCM bosta sodelovala pri podpori mlademu športniku. Dvorana v Mariboru s pripadajočimi objekti in strokovnimi sodelavci HCM nudi izvrstne pogoje dela. Tedensko bodo imeli fantje od 6-8 enot treninga na ledu, v povprečju eno tekmo in pa kondicijske treninge izven ledu, katerih število bo variiralo glede na obdobje v hokejski sezoni," načrte pojasnjuje Burnik.

Galerija