© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
30.03.2015 20:54:29

Muršak, CSKA zmago do finala

Profimedia

V finalu zahodne konference lige KHL CSKA dobil še tretji obračun proti SKA-ju.

Potem, ko je moskovski CSKA v soboto na domačem ledu dobil tudi drugo tekmo finala zahodne konference razširjenega ruskega prvenstva, je do tretje, prve v St. Peterburgu, ki si jo je v živo ogledalo več kot 12 tisoč navijačev, prišel danes.

Ruski prvaki, ki so tudi prvi favoriti v lovu na Gagarinov pokal, so danes na nadvse napeti tekmi slavili s 3:1. Tudi na drugi je bilo izredno vroče, saj je CSKA takrat doma s 3:2 po šele tretjem podaljšku - v 102. minuti je zadel Roman Ljubimov - slavil drugo zmago.

Čeprav je mogoče videti, da je bila tretja zmaga lažje dosežena kot druga, pa je bil prvi boj v St. Peterburgu izredno napet in odprt vse do zadnjega zvoka sirene oziroma boj v tej seriji tak, kot se je pričakovalo od dveh najbogatejših moštev v ligi KHL.

Tudi tokrat je bil med najvidnejšimi akterji za zmago Moskovčanov Aleksander Radulov, ki je pri prvih dveh zadetkih podal, zadnjega, v nebranjeno mrežo, pa je dosegel sam.

Jan Muršak se v strelsko statistiko tokrat ni vpisal. Na ledu je preživel dobrih 15 minut in pol, dvakrat je  ustrelil na gol, dobil sedem od 18 sodniških metov, blokiral pa je še en strel.

Četrta tekma v seriji je na sporedu v sredo v St. Peterburgu.
V drugem polfinalu Novosibirsk proti Kazanu vodi z 2:0 v zmagah.