© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
30.03.2015 12:42:26

Pance zamenjal klubske barve

Arsen Perić

Govorice, ki smo jim bili priča v zadnjih dneh, so se zdaj udejanile.

Žiga Pance je zamenjal klubske barve, a bo še naprej igral v ligi EBEL. Iz Bolzana ga bo zdaj pot vodila v Beljak, kamor ga je zvabil finski trener Hannu Järvenpää.

"O VSV-ju sem vedno slišal samo dobre stvari. Ne glede na to, s kom se pogovarjaš, vsi tujci hvalijo beljšaki klub, zato sem vesel, da bom tudi sam igral tu," je povedal 26-letni Ljubljančan, glavni razlog za odhod na Koroško, pa je bil trener Järvenpää, s katerim sta odlično sodelovala že pri Olimpiji.

jarvenpaa gw
Grega Wernig
"Z veseljem sem igral pod njegovim vodstvom, v Ljubljani nas je treniral tri sezone in resnično gre za odličnega strokovnjaka. Je pošten in neposreden, vedno veš, pri čem si. Igralcem daje svobodo v igri, zato je igranje še toliko bolj zabavno," je razložil nekdanji kapetan zeleno-belih, in dodal: "Vesel sem, da bom igral za VSV in komaj čakam, da se začne nova sezona. Na vsaki tekmi bom dal vse od sebe in z vsem srcem igral za Beljačane."

Pance se je v nedeljo v slovenski prestolnici sestal z menedžerjem VSV-ja Stefanom Widitschem. "Čeprav se o pogodbi dogovarjajo zastopniki, se sam rad osebno srečam z igralcem. Vse skupaj je veliko lažje uskladiti, poleg tega pa s tem tudi igralec dobi občutek, da je pomemben člen našega moštva," je povedal Avstrijec.