© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
27.03.2015 21:22:36

Kopitar prihaja v torek, generalka z Nemci v Berlinu

Arsen Perić

Nedelja, 5. april, je po novem datum, ko se bo prvič zbrala naša članska reprezentanca. Prvi del priprav na SP elitne divizije bodo risi opravili v Podmežakli, zaključili pa jih bodo v Berlinu.

Trenutno se naši reprezentanti, ki so že končali klubske sezone, že pripravljajo po svojem programu, a skupinsko.

Kot nam je ta teden povedal Marcel Rodman, bo skupaj z Mitjo Robarjem, Miho Verličem in Miho Štebihom treniral v Mariboru, že dva tedna pa ima večja skupina risov vsako dopoldne treninge na blejskem ledu.

Trenutno jih vodi Gorazd Rekelj, saj ima pomočnik selektorja Nik Zupančič polne roke dela s treniranjem Jesenic, medtem ko se bo blejski skupini kmalu pridružil selektor Matjaž Kopitar, ki ga v Sloveniji pričakujemo prihajajoči torek.

V gorenjskem turističnem biseru se po ledu (peščica jih prihaja občasno) podijo napadalci Žiga Jeglič, Rok Tičar, Jaka Ankerst, Tomaž Razingar, Rok Leber in Luka Bašič, branilci Sabahudin Kovačević, Aleš Kranjc, Klemen Pretnar in Gašper Cerkovnik, vratarja Gašper Krošelj in Žan Us, priključilo pa se jim je še nekaj članov naših dveh mladih reprezentanc, občasno pa sta se jim pridružila tudi hokejista Olimpije Matic Podlipnik in Gregor Koblar.

V prihodnje se pričakuje, da se bosta tem treningom pridružila še vratar Robert Kristan in branilec Luka Vidmar.

Vodstvu reprezentance je pred kratkim uspelo risom zagotoviti še eno prijateljsko tekmo, ki jo bodo z Nemci v Berlinu odigrali le nekaj dni pred SP (29. aprila), ki se za Slovence začne 2. maja, ko se bodo v Ostravi borili proti Belorusom.

V prvem delu priprav se bo Slovenija najprej pomerila s Hrvati (v Zagrebu, 7. aprila), še dvakrat srečala z Japonci (10. in 15., Jesenice), po enkrat pa nato še z Madžari (12., kraj še ni znan) in Avstrijci (19. v Ljubljani).