© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
27.03.2015 09:05:11

Aleš Mušič: Nočemo škodovati sebi, klubu, navijačem

Arsen Perić

V Tivoliju bo danes točno ob 17.30 na sredi ledene ploskve vržen prvi plošček na prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva med Telemachom Olimpijo in Celjem. Čeprav zmaji do včeraj na svoje bančne račune niso dobili obljubljenega plačila, bodo danes kljub temu oblekli tekmovalne drese.

Na Celovški 25 se je ta teden dogajalo marsikaj. Poročali smo o sestankih, zahtevah in obljubah, tudi o tem, da so se igralci ves teden izogibali medijem. Dan pred tekmo pa je za nas molk vseeno prekinil kapetan Aleš Mušič, igralec, ki je ta teden kapetansko vlogo izpolnjeval, kot jo kapetan mora.

882-26-music nm
Nikola Miljković

"Ta teden je bil res pester. Imeli smo ogromno sestankov med sabo, z vodstvom kluba, s trenerjem. Odločili smo se, da ne bomo trenirali organizirano, če ne bomo dobili ene plače. Do tega trenutka bo vsak treniral kot meni, da je zanj najboljše, ko bomo dobili plačo, bomo še isti dan začeli normalno trenirati," je sprva povedal Mušič, ki je zatrdil: "Igrali bomo tako v petek kot ponedeljek, na tekmah je treba zmagati in vodstvu dati določen čas, da zagotovi plače. Pravijo, da se bo to uresničilo. Ostalo je težko komentirati."

music ap
Arsen Perić

17 v Ljubljani, ostali drugje

Včeraj je v Tivoliju treniralo 17 igralcev: Miika Wiikman, Aleš Sila, Tomaž Trelc, Aleš Mušič, Matej Hočevar, Tom Zanoški, Igor Cvetek, Boštjan Groznik, Maks Selan, Jure Sotlar, Jaka Zdešar, Andrej Hebar, Sebastjan Hadžič, Luka Kalan, Anže Ropret, Tadej Snoj in Gal Koren.
Zaradi neplačanih potnih stroškov v svojih domačih krajih po svojem programu trenirajo Matic Podlipnik, Miha Logar, Žiga Pešut ter Gregor Koblar, David Planko in Aljaž Uduč, ki se še vedno poškodovani. Zbolel pa je Kristjan Čepon.

TRAJA DALJ ČASA
To, kar se ta teden dogaja na hodnikih tivolske dvorane, ni prvič. Velikokrat se je zgodilo, da je nekaj mesecev pred koncem sezone pri Olimpiji že zmanjkalo denarja, a ne samo za plače igralcev. Aleš pravi, da je tudi letošnja izkušnja podobna preteklim: "Razlika je le v tem, da vse to traja dalj časa." 

Tudi zaradi preteklosti so igralci, normalno, še naprej nezaupljivi do vodstva, do njihovih obljub, kapetanu pa drugega, kot da med drugim zgolj reče 'upanje vedno umre zadnje', ni preostalo. "Težko je komurkoli zaupati. Marsikaj se sliši lepo, pozitivno, upamo, da bo res tako. Tudi zato smo se odločili, da bomo odigrali polfinale, da ne bomo škodovali sebi, klubu in vsem ostalim, navijačem. S tem smo pravzaprav klubu izkazali zaupanje, res pa upam, da bodo tudi vodilni uresničili svoje obljube oziroma napovedi," je nadaljeval 32-letni Ljubljančan.

GLAVA JE ZELO TEŽKA
Čeprav je mogoče videti drugače, sezona še zdaleč ni končana, tudi zato, ker je kar nekaj zmajev na seznamu kandidatov za majsko SP na Češkem. "Težko se je ves čas ukvarjati s temi težavami. Imeti sedemurne sestanke, vsak dan dobivam klice soigralcev, vodstva ter drugih. Glava je po takih dnevih zelo težka. Na žalost je to trenutno del našega življenja in s tem se je treba spopasti," je z rameni skomignil naš sogovornik, ki smo ga za izjavo prosili po včerajšnjem novem lahkotnem treningu, na katerem je bilo 17 zmajev.

music ap
Arsen Perić

Mušiča smo tudi vprašali, čemu so se igralci zavili v molk. "Ne vem, kako bi lahko naše izjave prinesle sploh kaj dobrega. Če bi to obešali na veliki zvon, bi škodovali vsem skupaj. Če smo se tako dogovorili, če nam je klub zagotovil, da bomo v naslednjih nekaj dneh prejeli tisto, za kar smo se dogovorili, je treba spoštovati dogovor. Upamo, da bo tako, če ne bo, pa bo normalno sledil čas, ko se bo povedalo več. Tudi vi morate spoštovati to. Če bi zdaj prali umazano perilo prek časopisov, to za nikogar ne bi bilo dobro in verjamem, da še tistega, kar bi lahko dobili, potem ne bi," je prepričan Aleš in za konec odgovoril še na vprašanje, ali je presenečen, da klub v treh tednih ni uspel dobiti denarja za nakazilo ene plače: "Vsi vemo, da zgodba ni nova, ni se zgodilo včeraj. Klub ima načrt, ko so nam ga vodilni predstavili, je bil videti odlično. Upam le, da se bo vodstvu vse poklopilo in da se bo uresničil."