© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
25.03.2015 08:00:59

Marko Popovič: Verjamem, da bomo plačo zagotovili še ta teden

Grega Wernig

V ponedeljek so hokejisti Telemacha Olimpije dvorano Tivoli zapustili precej pozno zvečer. To je bil za kolektiv s Celovške 25 večinoma dan sestankov, dan za ukvarjanje s stvarmi, ki ne zadevajo hokejske igre, tekmovanja, s stvarmi, ki niso del športnikovega vsakdanjika in to niti ne bi smele biti.

A v Ljubljani so. Prvič to sezono sicer, a vseeno, večina oklepnikov izpod Rožnika se s temi težavami ne sooča prvič, je pa res, da do zdaj skoraj nikoli niso v taki meri stopili skupaj in se uprli kot zdaj.
Ponedeljkovi sestanki znotraj ekipe, pa s predsednikom kluba Markom Popovičem, direktorjem kluba Matjažem Sekljem in tudi trenerjem Fabienom Dahlemom niso obrodili sadov, v torek vidnega napredka pri pogovorih o tem, ali bodo v petek igrali na prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva proti Celju, ni bilo.

olimpija hokej ap
Arsen Perić

A tudi od igralcev ni bilo odgovorov, slačilnica se je zavila v molk, do nadaljnjega ne bodo na voljo za kakršnekoli izjave. Za "silencio stampa" pa se na drugi strani ni odločil predsednik kluba Marko Popovič, s katerim smo se pogovarjali v torek zvečer.

Popovič nam je pritrdil, da je bila rdeča nit vseh pogovorov poplačilo dolgov. "V povprečju zaostajamo z dobrima dvema plačama, a pričakujem, da bomo plače pred DP zagotovili," je uvodoma dejal Popovič.

FINANČNA LUKNJA ZARADI ICE FESTA
Izpostavil je ponesrečenost letošnjega Ice Festa, in da so namesto pričakovanih prihodkov prišli do stroškov, ki so jih morali zdaj poravnati. "Rešitev imamo na mizi in zahteve igralcev so lahko izpolnjene, če se bodo zgodile določene stvari, glede česar sem optimističen. Verjamem, da bodo igralci normalno odigrali tekme državnega prvenstva," je nadaljeval naš sogovornik, ki je dejal, da igralci trenutno zahtevajo poplačilo ene plače, medtem ko verjame, da bo v največ treh tednih po sezoni klub poravnal vse obveznosti do igralcev v tej sezoni.

marko popovic ap
Arsen Perić

"Klubu trenutno ne gredo na roko objave v medijih glede prisilne poravnave, ki so nemir vnesle tudi med sponzorje. Tudi njih skrbi, kaj bo," pravi Popovič, ki se je prav včeraj sestal z dvema sponzorjema.

"Nihče od njih ali pa kdo drug ni dejal, da z nami noče več sodelovati," je z bolj veselim glasom povedal predsednik kluba iz Spodnje Šiške: "Njihove povratne informacije pričakujem v nekaj dneh, verjamem, da bodo pozitivne in da bomo do konca tedna fantom zagotovili eno plačo."

RAZUMEM, DA IMAJO POMISLEKE
Pritrdil nam je, da se upor igralcev ni zgodil čez noč, temveč so hokejisti prvič dvignili glas takoj po koncu igranja v ligi EBEL. "V tem času smo naredili načrt, a ga nam žal ni uspelo realizirati. Glede na vse govorice je marsikateri sponzor nezaupljiv do nas, a kot rečeno, sem optimist, da bomo kmalu vse uredili," je dejal Popovič.

marko popovic gw
Grega Wernig

"Verjamem, da so tudi fantje nezaupljivi. V preteklosti so mnogokrat dobili enaka zagotovila, a večkrat so ostala nerealizirana. Razumem, da imajo pomisleke, da nam ne zaupajo. Da si zaupanje pridobiš, traja nekaj časa in vem, da tudi glede na preteklost ne uživamo popolnega zaupanja. Vidijo pa, da se dela," je še povedal Popovič.

TA SKUPŠČINA ŠE NE BO PRELOMNA
"Mislim, da smo letos vseeno nekaj naredili, da osnova za prihodnost ni slaba. Vseeno pa se še kako zavedam, da tega, kar smo obljubili na začetku sezone, nismo izpolnili. Tu merim na težave z zdravstveno službo, za neplačila prevoznih stroškov, ki jih imajo igralci, ki ne živijo v Ljubljani, da so bile težave s palicami, in tako naprej," se je s pepelom posul naš sogovornik, ki je razkril, kaj vse se bo dogajalo potem, ko bodo ledene dvorane za to sezono zaprle svoja vrata.

marko popovic ap
Arsen Perić

"Upam, da bomo kakšnih deset dni po zadnji tekmi sklicali skupščino. V klub hočem pripeljati nove ljudi, v določeni meri spremeniti statut in še kaj," je dejal, a nam hkrati pojasnil, da stare vodstvene garniture ne bi kar tako zamenjal: "Ta skupščina še ne bo prelomna za ta klub. Ključna bo verjetno tista čez eno leto, odvisno, kakšni bodo učinki našega dela do takrat."

Popovič je dejal, če bo seveda ostal predsednik kluba, da bo maja znana glavnina ekipe za naslednjo sezono, to so slovenski igralci ter trener, julija se bodo ukvarjali s tujci, konec sedmega meseca v letu pa se bo začela sezona 2015/16. Ekipo, ki izpolnjuje vse pogoje, so že prijavili v ligo EBEL za prihodnjo sezono.