© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
30.03.2015 17:53:27

Urbas ostal brez elite, hat-trick tokrat za Kuralta

vszi

Ta konec tedna slovenski hokejisti po Evropi nadaljevali s tekmami v končnicah.

Sijajni dnevi so za Epinalom, ki se v finalu najboljše francoske lige bori z Gapom. Moštvo, kjer igrajo Anže Kuralt, Andrej Hočevar, Ken Ograjenšek in Gašpr Sušanj je dobil tretjo in četrto tekmo finala in seriji proti moštvu Boštjana Goličiča vodi s 3:1.

Tretje srečanje je Epinal na domači ledeni ploskvi dobil s kar 8:2, Kuralt je na tem dosegel hat-trick, Ograjenšek je v statistiko vpisal tri podaje, Sušanj eno, naš branilec pa je moral enkrat tudi na klop za kaznovane. Hočevar je obranil 27 oziroma 93 odstotkov strelov, Goličič se v statistiko ni vpisal.
Na četrti tekmi sta se med strelce vpisala dva risa. Goličič pri gostih (enkrat je moral tudi na kazensko klop) in Ograjenšek pri domačih, slednji je še enkrat podal, Kuralt je dvakrat asistiral. Hočevar je obranil 29 oziroma 94 odstotkov strelov. Naslednja, mogoče že odločilna tekma je na sporedu v torek v Gapu.

jan urbas vszi
vszi

Z grenkim priokusom se je sezona končala za Jana Urbasa. Njegova Västerå je namreč v kvalifikacijah za preboj v elitno švedsko ligo izgubila še četrtič in si za vrata tako zaprla. Rögle je na peti tekmi slavil z 2:0.
V drugi švedski ligi si je obstoj praktično že zagotovil AIK Žiga Pavlina, ki pa je na sedmem obračunu (od desetih) sicer z 1:3 izgubil v Sundsvallu, naš branilec je moral enkrat na klop za kaznovane.

ziga pavlin vszi
vszi

V najboljši češki ligi pa se polfinale ni dobro začel za Roberta Saboliča. Njegova praška Sparta je prva obračuna v Trincu izgubila z 2:6 in 4:5 po podaljšku, Sabla pa je moral na drugi tekmi dvakrat na kazensko klop.

V kvalifikacijah za češko ekstraligo pa po treh tekmah v mini ligi ne kaže dobro Češkim Budejovicam Roka Pajića. V drugem krogu so doma morali z 2:3 po podaljšku priznati premoč praški Slavii (Rok je moral enkrat na klop za kaznovane), v tretjem je bil s 4:1 od Budejovic boljši tudi Chomutov. Olomouc trenutno vodi s sedmimi točkami, Češke Budejovice imajo eno točko.

Polfinale druge ruske lige VHL med braniteljem naslova Karagandijem in Neftekamskom pa je boljše začelo slednje. Moštvo Andreja Tavžlja je dobilo uvodni tekmi v Karagandiju, prvo po podaljšku s 3:2, drugo pa z 2:1, slovenskega branilca na prvi tekmi ni bilo v postavi.

V Kazahstanu pa sta sezono zaključila Matic Kralj in Matija Pintarič. Njun Beibaris Atirau je moral tudi na peti tekmi polfinala v Kokšetavu priznati poraz (2:4) in je v serijo tako izgubil z 1:4.