© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
10.10.2014 18:36:10

Prvi gol za Tavžlja

vszi

Slovenci v ligi VHL na zadnjih tekmah brez napak, dobro so se odrezali tudi »legionarji« v prvi češki ligi.

V prvih dneh oktobra je Andrej Tavželj odigral tri srečanja, na vseh pa je bil njegov Toros iz Neftekamska prepričljiv, saj je zmagal na vseh treh gostovanjih. Najprej s 4:0 v Angarsku, kjer je Andrej v 59. minuti s prvim golom v drugi ruski ligi postavil končni izid, nato z 2:0 v Krasnojarsku, nato pa še s 4:3 po kazenskih strelih v Ust-Kamenogorsku.

Tudi Sary-Arka Žiga Pavlina je bila na zadnjih treh obračunih popolna. Doma je s 3:2 ugnala Angarsk, s kar 7:2 moštvo iz Karagandija slavilo v Orsku, doma pa je nato še s 7:3 premagalo Čelmet iz Čeljabinska. Na prvi tekmi je Žiga v 22. minuti podal za vodstvo z 2:1.

Nič kaj manj uspešna pa nista bila še naša preostala branilca v ligi VHL, Krasnodar je namreč enako dvakrat slavil. Z 2:1 je Krasnodar premagal Tver, nato pa je s 3:1 v St. Peterburgu premagal še SKA-Karelijo. Sabahudin Kovačević se v statistiko ni vpisal, Aleša Kranjca pa ni bilo na nobeni tekmi v postavi.

Po nepopolnem 12. krogu v ligi VHL, v kateri tekmuje 24 moštev, najboljše klubom s slovenskim pridihom kaže Karagandiju, ki je s 26 točkami na drugem mestu. Neftekamsk je z 21 točkami peti, Krasnodar pa je s 14 točkami na 17. mestu.

PAJIĆ DODAL TRI TOČKE
V po kvaliteti drugi češki ligi je šlo zadnji čas najboljše Češkim Budejovicam Roka Pajića, ki so prišle do treh zmag. Z 2:0 je Rokovo moštvo premagalo Usti nad Labem (naš napadalec je moral enkrat na kazensko klop), s kar 7:4 je nato slavilo v Havirovu Jurija Repeta, Pajić pa je v statistiko vpisal dve točki. V 23. minuti je podal za vodstvo s 4:1, v 51. pa je v power playu podal še za vodstvo s 6:4. Ob zmagi nad Chomutovom s 3:2 po kazenskih strelih pa se je vpisal med strelce, ko je v 43. minuti zadel za izenačenje na 1:1.

Dveh zmag na treh tekmah so se veselili tudi hokejisti Jihlave. Ekipa Matica Podlipnika in Mihe Štebiha je z 1:3 izgubila le proti Kadanu, nato pa je v Mostu slavila s kar 12:4, Benatky nad Jizerou pa je odpravila s 4:0. Na zadnji tekmi je Štebih v 26. minuti podal za vodstvo z 1:0.

Havirov Jurija Repeta je ob porazu proti Češkim Budejovicam, nato dvakrat prišel do popolnega izkupička. Chomutov je premagal z 2:1, s 4:2 pa je nato slavil še v Prostejovu.

Po 11. krogih je Jihlava z 21 točkami na tretjem mestu, Češke Budejovice so z 20 pete, Havirov pa s 17 sedmi.

JANČAR V FELDKIRCH
Branilec Matic Jančar, ki je svojo kariero začel pri hokejski šoli Olimpije, se nato preselil v celovški KAC ter zadnji dve sezoni nato igral za Slavijo, se seli nazaj v Avstrijo. Dvaindvajsetletni in 192 centimetrov visoki branilec bo zdaj igral za Feldkirch, ki nastopa v ligi INL. To sezono je v ligi INL v dresu Založanov Matic že odigral štiri tekme, prvo tekmo za novega delodajalca bo odigral jutri, ki se bo Feldkirch pomeril s Zell am Seejem.