© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
09.10.2014 18:57:28

Kopitar: Če bosta imela čas, se morda dobimo

Nikola Miljković

Po prvi tekmi sezone 2014/15, v kateri igralci Los Angelesa v ligi NHL znova branijo naslov prvakov, je svoje misli strnil najboljši strelec Kraljev v zadnjih osmih sezonah, Anže Kopitar.

Sezono ste začeli na podoben način kot tisto pred dvema, ko ste pred tekmo pospremili dvig prvega šampionskega praporja pod strop Staples Centra. Kapetan Dustin Brown je po tekmi povedal, da je ceremonija lahko izgovor, nekaj drugih igralcev pravi, da to ne sme biti izgovor. Kaj pravite vi?
To zagotovo ne bi smelo biti izgovor. Res je, da je bilo po ogrevanju kar nekaj časa do samega začetka tekme, kar mogoče utrdi noge oziroma omaje osredotočenost, a vsi smo profesionalci in na tekmo bi se morali pripraviti bolje.

Kakšni so bili občutki ob dvigu praporja pod strop? Kaj ste razmišljali takrat? Je bilo drugače tudi zaradi tega, ker ste pred dvema letoma nato slekli opremo in zaradi poškodbe tekmo spremljali s tribune?
Ni bilo kaj dosti drugače, kot pa pred dvema letoma. Malce se film zavrti nazaj, spomniš se kakšnih trenutkov skozi sezono, definitivno pa trenutkov skozi končnico. A hitro je bilo potrebno pozabiti na vse skupaj in se pripraviti na tekmo. Očitno pa nam to ni najbolje uspelo.

Tudi San Jose je denimo moral čakati 28 minut zaradi ceremonije, podobno kot Chicago pred slabima dvema letoma. Razliko na ledu morda naredijo zgolj čustva?
Morda. Težko je biti pameten ali povedati, kaj se je sploh dogajalo. Mi nismo bili pri stvari. San Jose se je gotovo želel tudi maščevati za tisto, kar se je zgodilo v lanski sezoni. Vendar izgovorov ni treba iskati, kar se je zgodilo, se je. Treba je gledati naprej. Imamo še 81 tekem, torej bo sezona še dolga.

Je bilo vzdušje v garderobi po tekmi primerno porazu ali veselemu dogodku pred tekmo, ki je bil za vašo ekipo vsekakor vrhunec sredinega večera v Los Angelesu?
Veseljačenja ni bilo, daleč od tega. Mi gledamo naprej na novo sezono. Poraz je poraz in to je na naslednji tekmi treba popraviti.

kopitar 1 vszi
vszi


V taboru San Joseja se po tekmi niso izognili vprašanjem o simboliki rezultata 4:0, na pragu katerega so bili proti vam v lanski končnici. Kaj pa je bila glavna misel vaše ekipe po tokratnem obračunu?
Trener je po tekmi v garderobi rekel, da kar se je zgodilo se je in da zdaj moramo gledati naprej. Mislim, da se je bilo včeraj precej težko pripraviti na tekmo tako trenerjem kot igralcem zaradi dolgega premora. A ponavljam, to ne bi smel biti izgovor, na to ne smemo več gledati. Naslednja tekma je čez dva dni in treba se je pripraviti na to.

V ekipi praktično ni prišlo do sprememb, kar je po eni strani dobro, po drugi pa že na začetku sezone vsi vse o vseh veste. Se bojite, da v dolgi sezoni lahko pride do zasičenosti?
Ne, mislim, da ne. V tej skupini igralcev, ki smo skupaj, mislim, da ne more priti do nikakršne nasičenosti. Res je, da se poznamo zelo dobro, da že nekaj časa igramo skupaj, a smo zelo tesna ekipa. Mislim, da nam bo to na koncu prej pomagalo, kot pa šlo narobe.

Kako razmišljate o letošnji sezoni? Glavni trener Darryl Sutter je dejal, da se morate uvrstiti v končnico in ne da branite naslov prvakov.
Vsi vemo, da je najprej treba priti v končnico. Mislim, da smo mi dober dokaz za to. Potrebno bo igrati, se boriti za končnico. Če oziroma ko se bo to zgodilo, bo treba obrniti nov list in spisati novo zgodbo.

Se zavedate oziroma kako se zavedate, da ste začeli že z deveto sezono v ligi NHL? Mimogrede, če boste tudi tokrat najboljši strelec ekipe, boste izenačili klubski rekord Marcela Dionna, ki mu je to uspelo osemkrat zapored.
Čas je šel zelo hitro, glede na to, da je to moja deveta sezona. Glede strelskih naslovov teh informacij nisem niti vedel. Hokej je ekipni šport, ne igraš za osebne lovorike, kar pa vsi že dobro vemo, predvsem v naši garderobi. Lepo je voditi ekipo po točkah po rednem delu, a še lepše je osvojiti pokal. To je naš cilj, to je moj cilj in tega se vsi v garderobi zavedamo.

Prvič se je zgodilo, da ste izpustili praktično polovico pripravljalnih tekem. Nenavadno, bi lahko rekli, če pogledamo proti prejšnjim sezonam.
Tako je trener imel v mislih. Res je malce nenavadno, ker sem v prejšnjih sezonah igral vsaj po štiri tekme, letos pa tri. Tako je, razlika niti ni velika. Dobro smo trenirali na pripravljalnem kampu in naslednjo tekmo bomo že boljši.

V noči na nedeljo po slovenskem času se odpravljate v Phoenix k ekipi Arizone. Bo to tudi priložnost za srečanje z bratoma Dragič?
Z Goranom oziroma Zoranom še nisem bil v stiku. Ga bom pa vzpostavil v kratkem in če bosta imela čas, se morda srečamo.