© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/gv
STA/gv
10.10.2014 11:37:17

Crosby že blesti

Profimedia

Po sredinem uvodu v novo sezono lige NHL so hokejisti ponoči nadaljevali prvenstvo s kar 12 tekmami. Med zvezdniki se je v odlični formi predstavil Sidney Crosby, ki je k zmagi Pittsburgha nad Anaheimom s 6:4 prispeval dva gola in podajo.

Na nasprotni strani je bil še bolj razpoložen Corey Perry, ki je dosegel tri od štirih golov za Anaheim. V drugem delu je celo poravnal na 3:3, pred tem so domači v prvi tretjini vodili že s 3:0. A v končnici zmaga pingvinov ni bila ogrožena, saj so domači spet vodili s 6:3, Perry pa je kozmetično popravil izid.

Zelo vesel je bil tudi novi trener Pittsburgha Mike Johnston, ki je debitiral na klopi pingvinov in bil prvi novi trener v klubu, ki je začel z zmago po letu 2001. "Bilo je zelo razburljivo. Lepo je, če serijo 82 tekem začneš z zmago. Imeli smo močnega nasprotnika in če si ogledate njihovo udarno peterko, je res težko. So zelo dinamični, imajo pa tudi nekaj odličnih mladih igralcev," je tudi tekmece pohvalil Johnston.

Zmage s 6:4 se je veselil tudi New Jersey, ki je gostoval v Philadelphii. Za zmagovalce je dvakrat zadel Mike Cammalleri. Ta je minuto pred koncem z drugim golom po podaji Jaromirja Jagra tudi potrdil zmago gostov. Za domače je bil dvakrat uspešen Wayne Simmonds.

Tri tekme so se končale šele po dodatku. Montreal je slavil v Washingtonu in gostiteljem pokvaril slavje ob 40-letnici kluba. Odločilen pa je bil gol Brendana Gallagherja v peti seriji izvajanja kazenskih strelov. Pred tem so domači vodili po golu Andreja Burakovskyja v sedmi minuti, Kanadčanom pa je podaljšek, kazenske strele in možnost za zmago zagotovil Tomaš Plekanec v 51. minuti.

V Dallasu je Chicagu zmago po kazenskih strelih zagotovil Patrick Kane. Pred tem so gostitelji vodili z 2:1, za podaljšek pa je po podaji Duncana Keitha, ta je dosegel prvi gol na tekmi, poskrbel Patrick Sharpe. Tampa pa je po podaljšku ugnala Florido s 3:2. Po dobri minuti podaljška je odločilni gol dosegel Victor Hedman.

Tri gole je za zmago Calgaryja v kanadskem derbiju v Edmontonu s 5:2 dosegel Mason Raymond.


Izidi
Buffalo Sabres - Columbus Blue Jackets     1:3
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils    4:6
Pittsburgh Penguins - Anaheim Ducks        6:4
Washington Capitals - Montreal Canadiens   1:2 (kazenski atreli)
Tampa Bay Lightning - Florida Panthers     3:2 (kazenski streli)
Detroit Red Wings - Boston Bruins          2:1
Nashville Predators - Ottawa Senators      3:2
St. Louis Blues - New York Rangers         2:3
Dallas Stars - Chicago Blackhawks          2:3
Minnesota Wild - Colorado Avalanche        5:0
Edmonton Oilers - Calgary Flames           2:5
Arizona Coyotes - Winnipeg Jets            2:6