© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
09.10.2014 21:48:23

V ligi prvakov CHL samo še dva

red bull

Na začetku tedna so moštva v hokejski ligi prvakov CHL odigrala zadnje obračune prvega dela tega močnega mednarodnega tekmovanja, v katerem je moči merilo kar 44 klubov iz 11 lig.

V zadnjih tednih smo v tej ligi spremljali tudi devet slovenskih hokejistov, med katerimi so se v nadaljevanje tekmovanja uvrstila le dva.

Robert Sabolič in njegova praška Sparta sta skupinski del zaključila z domačo zmago s 6:3 nad nemškim Mannheimom in z 12 točkami pristala na vrhu lestvice G.

Enak podvig je uspel tudi Salzburgu Luka Gračnarja. Moštvo našega mladega čuvaja mreže se je v nadaljevanje lige uvrstilo s 15 točkami, nazadnje pa so rdeči biki na domači ledeni ploskvi s kar 7:1 odpravilo švicarski Kloten. Luka je na tej tekmi obranil 23 oziroma 96 odstotkov strelov kluba iz najboljše švicarske lige NLA.

Z istim izidom kot so zmagali Salzburžani, pa so zadnje srečanje izgubili Beljačani, ki so doma z 1:7 pokleknili pred švedsko Frölundo iz Göthenborga, Klemen Pretnar in Adis Alagić se v statistiko nista vpisala. VSV Beljak je sicer s šestimi točkami tekmovanje zaključil na tretjem mestu skupine C, v kateri pa je zadnje mesto brez osvojene točke zasedel francoski Briançon. Ta je zadnjo tekmo odigral v Ženevi, kjer so francoski vragi proti Geneve-Servette izgubili z 1:5. Jaka Ankerst se v statistične podatke ni vpisal, Gašperja Cerkovnika pa ni bilo v postavi.

Na zadnji tekmovalni dan je na eni tekmi prišlo tudi do srečanja Slovencev. Bolzano Žiga Panceta je gostil Pardubice Roberta Kristana in Blaža Gregorca, Italijani pa so se veselili zmage s 4:3. V statistiko se je v podajo za vodstvo gostov z 2:0 v 21. minuti vpisal Gregorc, medtem ko Kristana ni bilo v postavi. Bolzano je z devetimi točkami zasedel tretje mesto v skupini F, četrte Pardubice so osvojile le eno točko.

V naslednjo fazo tekmovanja se je uvrstilo 16 moštev - zmagovalci 11 skupin ter pa pet najboljših drugouvrščenih: Kärpät Oulu, Tappara, Turku, JYP, Helsinki, Lukko, SaiPa (vsi Finska), Vienna, Salzburg (oba Avstrija), Frölunda, Linköping, Skellefteå, Luleå (vsi Švedska), Geneve-Servette, Fribourg-Gotteron (oba Švica) in Sparta Praga (Češka).

Prve tekme osmine finala so na sporedu 4. novembra, povratne pa 11. Četrtfinalna obračuna se bosta odigrala 2. in 9. decembra, polfinalna 13. in 20. januarja, finale pa bo potekal 3. februarja. Pare bodo izžrebali jutri, 10. oktobra.