© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
05.05.2014 00:00:00

Sabahudin Kovačević ostaja v ligi VHL

fb

Kazahstanski Karagandi je sicer zamenjal za ruski Krasnodar in bo tako bližje Janu Muršaku.

Eden od slovenskih hokejistov, ki se je v tej sezoni veselil osvojitve naslova ligaškega prvaka, je tudi Sabahudin Kovačević. Branilec je le slab teden dni po proslavljanju naslova že podpisal novo pogodbo, vendar pa ne s kazahstansko SaryArko iz Karagandija.

Budo se je sicer odločil, da bo ostal v ligi VHL, kjer se očitno zelo dobro počuti in je našel dovolj velik izziv v karieri, vendar se bo v prihodnji sezoni preselil bolj na zahod, natančneje na jug Rusije, v Krasnodar, mesto, ki leži blizu Črnega morja.

606-19-kovacevic 1
vszi


Kuban iz Krasnodarja se je sicer z zdaj že nekdanjim Sabahudinovim klubom v končnici srečal v četrtfinalu, kjer pa je SaryArka s tekmecem pometla. Krasnodar je letos šele drugo leto zapored tekmoval v ligi VHL, je pa ta klub podružnično moštvo moskovskega CSKA, ki igra v ligi KHL. Za moštvo iz ruske prestolnice bo tudi naslednjo sezono igral eden najboljših slovenskih napadalcev, Jan Muršak, in kdo ve, mogoče pa bosta otroka jeseniške in mariborske hokejske šole v prihodnje kdaj zaigrala tudi v enakem dresu. Sto devetdeset centimetrov visoki in 28 let stari oklepnik je v tej sezoni za SaryArko odigral 61 tekem, v katerih je zbral 30 točk (10+20), zapomnili pa si bomo tudi njegov zadetek na olimpijskih igrah, ko je na tekmi z Avstrijo povišal na 3:0.