© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
02.05.2014 00:00:00

Jeglič in Tičar za bratislavskega Slovana

arhiv Ekipe

Žiga Jeglič in Rok Tičar tudi uradno v ligi KHL, Bratislava bo njun novi dom.

Le dobra dva dni po tem, ko se je končal zadnji, sedmi obračun v boju za prvaka nemške lige DEL, v katerem so se srečali štirje Slovenci - Rok Tičar in Aleš Kranjc (Köln) ter Robert Sabolič in Žiga Jeglič (Ingolstadt) -, so se potrdile govorice, ki po hokejskih kuloarjih krožijo slab mesec.

Dva od najboljših slovenskih napadalcev, Tičar in Jeglič, se bosta namreč v naslednji sezoni dokazovala v ligi KHL in bosta postala tretji oziroma četrti Slovenec, ki mu je uspel ta met. Pogodbi za eno leto sta podpisala z edinim slovaškim predstavnikom v razširjenem ruskem tekmovanju in hkrati slovitim klubom z dolgoletno tradicijo, Slovanom iz Bratislave.

V pričakovanju tretjega


Pred tem klubom je tretja sezona v ligi KHL, po uvrstitvi v končnico v krstni sezoni (izgubil je sicer v prvem krogu) je letos moštvo z enim skromnejših proračunov v ligi v zahodni konferenci osvojilo le 11. mesto in se v končnico ni uvrstilo. Ob Tikiju in Jegli se zdaj ugiba, ali se jima bo v slovaški prestolnici pridružil še tretji član naše udarne reprezentančne trojice, Robert Sabolič. Slovaki se gotovo zavedajo, kakšna kemija je med njimi, navsezadnje so to dokazali tudi na olimpijskih igrah, kjer je Slovenija v predtekmovanju premagala prav Slovaško.