© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
10.07.2024 10:32:37

Liga AHL predstavila urnik in nov sistem tekmovanja: odslej brez drugega dela

Alpska liga, v kateri bosta Slovenijo tudi prihodnjo sezono zastopala Sij Acroni Jesenice in Celje, je sporočila, da se bo deveta izvedba tekmovanja začela 21. septembra.

To sezono se bo za naslov borilo 14 ekip, dve manj kot lani, saj sta iz lige AHL izstopila KAC Celovec 2 in Lustenau. Bo pa v njej prvič predstavnika imela Hrvaška, ki v ogenj pošilja Sisak.


Šest italijanskih, pet avstrijskih, dve slovenski in ena hrvaška ekipa bodo tekmovale tudi po drugačnem sistemu.

V rednem delu bo vsako moštvo odigralo 39 tekem, neposredno se bo po novem v končnico uvrstilo najboljših pet ekip. Kolektivi na mestih od šestega do 11. se bodo borili za preostale tri četrtfinalne vstopnice, zadnje tri ekipe bodo sezono končale 22. februarja. Delitev na glavni in kvalifikacijski krog se torej v prihodnji sezoni ne bo več uporabljala.

Železarji bodo po lanskem razočaranju, ko se niso uvrstili v končnico, sezono začeli na gostovanju v Bregenzu, Celjani pa bodo sezono odprli doma proti Meranu; rumeno-modre sicer prve tri tekme čakajo v domači dvorani. Slovenska tekmeca se bosta prvič srečala v torek, 29. oktobra, v Celju.


Urnik Jesenic zaradi tekmovanja v drugem krogu celinskega pokala – med 18. in 20. oktobrom – sicer še ni končan. V tistih dneh bi morali Gorenjci gostiti aktualnega prvaka Renon in Merano, nadomestnih datumov pa doslej še niso našli.