© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
04.07.2024 12:01:36

Jan Goličič že trenira z mladimi upi Tampe: Telefon mi je skoraj eksplodiral

vszi

V soboto ga je Tampa Bay izbrala na naboru lige NHL, v nedeljo je praznoval 18. rojstni dan, v torek pa opravil prvi trening kot član organizacije s Floride. Zadnji dnevi so bili za Jana Goličiča več kot le pestri.

Branilec slovenske reprezentance do 18 let je pred dnevi postal naš sedmi hokejist, čigar ime so izgovorili na naboru najboljšega hokejskega tekmovanja na svetu. V četrtem krogu ga je kot 118. po vrsti izbrala Tampa Bay, sin nekdanjega vsestranskega hokejista Jurija Goličiča pa zdaj že spoznava delo v tej franšizi.

jan golicic 24
IIHF

Kopitar prvih sedem v gosteh
Sezona 2024/25 v ligi NHL se bo letos začela v Evropi, 4. in 5. oktobra bosta tekmi v praški O2 Areni odigrala New Jersey in Buffalo. Novi prvaki Stanleyjevega pokala in še nekatere druge ekipe bodo prvič na delu 8. oktobra, ko se bo sezona lige NHL začela še v Severni Ameriki.
Prvi večer bo zelo poseben za Panterje s Floride, ki bodo pod strop dvorane v Sunrisu prvič obesili šampionski prapor. Kralje Anžeta Kopitarja start v novo sezono lova na pokal lorda Stanleyja čaka 10. oktobra, ko bodo prvo tekmo odigrali v Buffalu. Zanimivo je tudi to, da bodo Kingsi uvodnih sedem tekem odigrali v gosteh, glavni razlog pa je potovanje. Pripravljalno obdobje bodo namreč zaključili v Quebec Cityju in ostali na vzhodni obali ZDA ter se takrat pomerili še z Bostonom, Ottawo, Torontom in Montrealom. Nato se bodo vrnili v Kalifornijo in igrali še v Anahaimu ter zatem v Las Vegasu.

Tudi Strele so namreč ta teden zbrale svoje mlade sile. Tiste, ki so jih na naboru izbrali letos, in tiste, ki so jih v preteklih letih ter igrajo ali v mladinskih ligah ali v podružničnih ekipah moštva s Floride. Jan Goličič se bo v prihodnje dokazoval na pripravljalnem kampu teh mladeničev, za klubsko spletno stran pa je skoraj dva metra visoki branilec opisal zadnje dogajanje, ki je pošteno zatreslo njegov svet.

S SVOJO KANADSKO DRUŽINO
Povedal je, da je nabor, ki je potekal v Las Vegasu, spremljal iz Quebec Cityja, kjer se je član ekipe Gatineau iz najboljše kanadske mladinske lige QMJHL že pripravljal na sezono. "Nabor sem spremljal v družbi družine, ki je zame v Kanadi skrbela v pretekli sezoni, iz Gatineauja so prišli na obisk. Skupaj smo gledali nabor in bilo je skoraj neresnično. Pravzaprav nisem pričakoval ničesar, je pa bilo potem zelo lepo," je povedal Goličič, ki se je preteklo poletje prvič odpravil igrat v Kanado.

Prve hokejske korake je Goličič naredil na Bledu, dve leti pred odhodom v Gatineau pa se je kalil pri mladih ekipah celovškega KAC-a.

TUDI TAKI, KI JIH NISEM POZNAL
Jan po izboru sploh ni dobil priložnosti, da bi poklical kogarkoli od domačih. "Moja starša nista bila z mano, a sta me nemudoma poklicala, še preden sem ju lahko jaz. Tudi onadva nista mogla verjeti, bila sta vzhičena. Na ogromno klicev sem se javil, bilo je izvrstno. Moj telefon je vseskozi zvonil, skoraj je eksplodiral," je prve minute in ure po naboru opisal zgovorni Radovljičan: "Klicali in čestitali so mi tudi ljudje, ki jih sploh nisem poznal. Večinoma pa so se mi javili ljudje iz Gatineauja, ki so bili zelo srečni zame."

jan golicic 24
vszi

Po prvem dnevu kampa v Tampi je bil z vsem zelo zadovoljen in videti je bil navdušen. Pravi, da bo te dni izkoristil za spoznavanje okolja in novih soigralcev, poskušal bo izboljšati svojo igro in to priložnost izkoristiti tudi za kar se da dobro pripravo na novo sezono. Verjeti je sicer, da bo v bližajoči se sezoni še naprej igral za Gatineau.