© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
04.07.2024 06:52:25

Celje zadržalo še dva igralca: drugi Ukrajinec in mladi reprezentant

Martin Metelko

Prva ekipa celjskega hokejskega kluba vse bolj dobiva obliko.

Tokrat so rumeno-modri predstavili še dve podaljšanji pogodb in tudi v sezoni 2024/25, v kateri se bodo drugič dokazovali v ligi AHL, bodo računali na mladega branilca Bruna Kureta ter ukrajinskega napadalca Bogdana Panasenka.

Celje 2024/25
Vratarja: Jakob Brandner (Avt), Jaka Gajšek
Branilci: Nik Grahut, Nik Širovnik, Miha Logar, Jakob Bernard, Bruno Kuret
Napadalci: Jure Sotlar, Mikus Mintautiškis (Lat), Ahmet Jakupović, Maks Bukovec, Danil Carkovskji (Ukr), Mark Sojer, Gal Sodja Zalokar, Nik Sečen, Bogdan Panasenko (Ukr)
Glavni trener: Gal Kore

Enaindvajsetletni hokejist iz Harkova se je Celjanom pridružil sredi lanske sezone in že takrat tudi podpisal pogodbo za naslednjo sezono, dogovor pa tudi spoštoval. Panasenko, ki je lansko sezono začel pri latvijskem klubu Zemgale, je lani za Celje odigral 18 tekem in v statistiko vpisal 12 točk (3 + 9).

Osemnajstletni Kuret prihaja iz Olimpijine šole hokeja, v Celju pa je lani dobil veliko minutaže, saj je igral za dve selekciji. V članski je v ligi AHL, državnem prvenstvu in celinskem pokalu skupno odigral 45 tekem in zbral šest točk (1 + 5), v kategoriji do 19 let pa jih je na 13 obračunih zbral 17 (4 + 13). Bruno je aprila Slovenijo zastopal tudi na SP divizije 1B do 18 let, z mladimi risi pa si je priigral napredovanje v višjo divizijo.