© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
26.06.2024 16:43:24

Olimpija razkrila načrt pripravljalnih tekem, do začetka lige ICEHL trikrat tudi v Tivoliju

Luka Vovk

Olimpija Ljubljana je prestavila svoj urnik pripravljalnih tekem za sezono 2024/25, v kateri bodo zeleno-beli najbolj zagreto nastopali v ligi ICEHL, ki svojega urnika tekmovanja še ni razkrila.

No, so pa ga na Celovški 25, kjer so prestavili šest pripravljalnih tekem, tri v domačem Tivoliju, tri v gosteh.

Pripravljalne tekme Olimpije
16. avgust, Tivoli: Olimpija – KAC Celovec (19.15)
17. avgust, Tivoli: Olimpija – Gyergyoi (19.15)
30. avgust, Gradec: Graz – Olimpija (19.15)
6. september, Augsburg: Augsburg – Olimpija (20.00)
7. september, Landshut: Landshut – Olimpija (16.00)
13. september, Tivoli: Olimpija – Asiago (19.15)


Prvič bodo navijači precej prenovljene zmaje lahko v akciji videli sredi avgusta, v petek, 16., in soboto, 17. avgusta, ko bo četa Anttija Karhule palice najprej prekrižala s finalistom zadnje sezone lige ICEHL, celovškim KAC-em, nato pa še z romunskim moštvom Gyergyoi, ki je v pretekli sezoni v končnici Erste lige izpadel v polfinalu.

Prvič bodo v gosteh igrali 30. avgusta, ko se bodo pomerili s še enim tekmecem z razširjenega avstrijskega tekmovanja, Grazem. Sledili bosta tekmi v Nemčiji, 6. in 7. septembra se bodo Ljubljančani ustavili v Augsburgu in Landshutu. Prvi igra v najboljšem nemškem tekmovanju ligi DEL, drugi pa v drugi nemški ligi. Generalko bodo nato državni prvaki odigrali na domačem ledu, 13. septembra bodo v dvorani pod Rožnikom palice prekrižali z Asiagom, ki bo v sezoni 2024/25 tretje leto zapored igral v ligi ICEHL.

Olimpija 2024/25
Vratarja: Lukaš Horak (Češ), Luka Kolin
Branilci: Arvin Atwal (Kan), Rožle Bohinc, Aljoša Crnović, Jan Ćosić, Wyatt Ege (ZDA), Blaž Gregorc, Tian Hebar, Bine Mašič, Žiga Pavlin
Napadalci: Miha Beričič, Maris Bičevskis (Lat), Rok Kapel, Kale Kerbashian (Kan), Lovro Kumanović, Alexandre Lavoie (Kan), Marcel Mahkovec, Žiga Mehle, Žiga Pance, Robert Sabolič, Nik Simšič, Jaka Sodja, Blaž Tomaževič, Luka Vodlan, Miha Zajc
Glavni trener: Antti Karhula
Pomočnik trenerja: Andrej Tavželj


Ni povsem nujno, da bodo to vse tekme, kajti mogoče bodo na Bledu predzadnji avgustovski vikend organizirali še blejsko poletno ligo, ki so jo zmaji lani celo osvojili. A vprašanje je, ali bodo blejski hokejski delavci to izpeljali, glede na vse težave, ki jih imajo z ledeno ploskvijo.