© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
21.06.2024 10:31:25

Celjani predstavili prvo novo tujo okrepitev

Martin Metelko

dgdf

Po kopici mladih slovenskih igralcev so pri Siju Acroniju Jesenicah predstavili še enega povratnika v železarsko gnezdo.

Nejc Brus, branilec, ki je zadnji dve leti preživel v tujini (Madžarska in Francija), se prav tako vrača v moštvo iz Podmežakle. Tudi ta 24-letni branilec že dobro pozna novega jeseniškega stratega, Eronen je Brusa namreč pred dvema sezonama treniral pri Dunaujvarosu in ga izpostavil kot enega njegovih takratnih vodilnih igralcev.

nejc brus
MPA

Jesenice 2024/25
Vratar: Žan Us
Branilci: Maj Turšič Sečkar, Ožbe Šlibar, Žiga Urukalo, Tim Dolinar, Dejan Adrović, Nejc Brus
Napadalci: Žan Špari Leben, Tjaš Lesničar, Aljaž Hrobat Plemelj, Erik Svetina, Jaša Jenko, Santeri Sillanpää (Fin), Jakob Pečnik, Olli Valtola (Fin)
Glavni trener: Niko Eronen
Pomočnik trenerja: Aleksander Petrov

Ob Siju Acroniju Jesenicah, vemo, bodo v ligi AHL slovenske barve zastopali še Celjani, kjer prav tako zadnje tedne zlagajo "kocke". V rumeno-modrem dresu bo tako še drugo sezono zapored igral 22-letni in 193 centimetrov visok napadalec Maks Bukovec, ki je lani za Celje igral na 46 tekmah.


Celje 2024/25
Vratarja: Jakob Brandner (Avt), Jaka Gajšek
Branilci: Nik Grahut, Nik Širovnik, Miha Logar, Jakob Bernard
Napadalci: Jure Sotlar, Mikus Mintautiškis (Lat), Ahmet Jakupović, Maks Bukovec, Danil Carkovskji (Ukr)
Glavni trener: Gal Koren

Celjani pa so prestavili tudi prvo novo tujo okrepitev, med varovanci Gala Korena bo tudi 20-letni ukrajinski napadalec Danil Carkovskji. Nekdanji mladi ukrajinski reprezentant je največ časa igral v Estoniji, nekaj izkušenj si je nabral tudi v Latviji, v pretekli sezoni je igral za estonski klub Panter, pri katerem je na 36 tekmah zbral 46 (13 + 33) točk.