© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
04.07.2024 08:58:32

Na Jesenicah predstavili poletne načrte: Tudi proti Marcelu

Luka Vovk

Priprave so začrtane.

Sij Acroni Jesenice so v zadnjih tednih predstavljale igralce, ki bodo v prihodnji sezoni nosili rdeče-beli dres, doslej so na Gorenjskem sklenili 18 dogovorov. Med novinci je tudi glavni trener, Finec Niko Eronen, zdaj pa so državni podprvaki razkrili še svoje poznopoletne načrte.

Pripravljalne tekme Jesenic
16. avgust, Podmežakla: Jesenice – Gyergyoi (19.00)
26. avgust, Celje: Celje – Jesenice (20.00)
1. september, Podmežakla: Jesenice – Zell am See (15.00)
8. september, Beljak: VSV – Jesenice (17.00)
12. september, Podmežakla: Jesenice – Asiago (19.00)
14. september, Kitzbühel: Kitzbühel – Jesenice (19.00)

Tu ciljamo na pripravljalno obdobje, v katerem bodo železarji odigrali šest pripravljalnih tekem; tri v domači Podmežakli, tri zunaj nje.

Sezono testnih tekem bodo Jeseničani odprli v svojem hokejskem hramu, v petek, 16. avgusta, pa bodo palice prekrižali z romunskim klubom Gyergyoi, ki nastopa v erste ligi; slednji se bo naslednji dan pomeril tudi z Olimpijo.

Prva tekma v gosteh Jesenice čaka 10 dni kasneje, ko se bodo zoperstavili drugemu slovenskemu predstavniku v alpski ligi, Celju. Zanimivo bo dogajanje na prvi šolski dan. 1. septembra bo gorenjski kolektiv gostil Zell am See, avstrijski klub lige AHL, ki ga bo to sezono prvič vodil otrok Podmežakle, Marcel Rodman.

Jesenice 2024/25
Vratar: Žan Us
Branilci: Maj Turšič Sečkar, Ožbe Šlibar, Žiga Urukalo, Tim Dolinar, Dejan Adrović, Nejc Brus
Napadalci: Žan Špari Leben, Tjaš Lesničar, Aljaž Hrobat Plemelj, Erik Svetina, Jaša Jenko, Santeri Sillanpää (Fin), Jakob Pečnik, Olli Valtola (Fin), Gregor Koblar, Jaka Šturm, David Baloh
Glavni trener: Niko Eronen
Pomočnik trenerja: Aleksander Petrov

Gotovo bosta odlični preizkušnji dve tekmi z ekipama lige ICEHL, beljaškim VSV-jem in Asiagom, generalko pa bodo Sij Acroni Jesenice 14. septembra opravile v Kitzbühlu.

Kdaj točno se bo začela liga AHL, še ni znano, a verjamemo, da bo spored kmalu ugledal luč sveta.