© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
11.06.2015 08:31:06

Steffi Graf ne bo trenerka

Reuters

Nekdanja nemška teniška igralka Steffi Graf ne bo teniška trenerka. Čeprav bi ji poučevanje mladih po eni strani predstavljalo velik izziv, pa daje prednost svoji družini, je dejala v pogovoru za revijo People.

Nekdanja zelo uspešna igralka - med leti 1987 in 1999 je zbrala kar 22 zmag na največjih turnirjih za grand slam - meni, da bi bilo sicer zelo lepo, če bi lahko svoje znanje prenašala na mlajše rodove.

"Seveda bi bilo super, da bi nekoga poučevala in prenašala izkušnje. Toda to pomeni tudi, da bi bila 30 tednov na leto na poti in na turnirjih," je dejala 45-letna nekdanja zvezdnica, ki zdaj uživa umirjeno družinsko življenje.

Prav družina je glavni razlog, da se ne odloča za trenersko pot. Z možem, še enim nekdanjim slavnim teniškim igralcem Andrejem Agassijem, imata dva otroka, Grafovi pa je najpomembnejši čas, ki ga lahko preživi s sinom Jadenom Gilom in hčerko Jaz Elle. Prav zdaj vsi skupaj iščejo nove vrtnarske izzive. "Letos smo prvič posadili melone. Komaj čakamo, da vidimo pridelek," je še dejala Grafova.