© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
10.06.2015 09:49:44

Triglav po presenečenje, Ljubljana po potrditev

Arsen Perić

Vaterpolisti so končali redni del državnega prvenstva. Najboljše izhodišče so si s stoodstotnim izkupičkom priigrali vaterpolisti Ljubljane, ki so zbrali kar 18 točk več kot kranjski Triglav, omenjeni ekipi bosta igrali finale na tri dobljene tekme.

Tretja je bila Žusterna, četrti Branik in peti Kamnik, Žusterna in Branik se bosta merila za tretje mesto. Prvi tekmi velikega in malega finala bosta na sporedu že to soboto, gostitelja bosta Ljubljana (Kodeljevo) in Žusterna.

Ljubljana in Triglav sta se v tej tekmovalni sezoni srečala petkrat. Enkrat je bil boljši Triglav in to v finalu pokalnega tekmovanja, Ljubljana pa je v državnem prvenstvu trikrat premagala Triglav z golom razlike, enkrat pa s tremi.

vaterpolo
Reuters

"Zdaj gre praktično vse od začetka. Zavedamo se, kako težke tekme so bile v prvenstvu. Tri smo dobili z golom razlike, zadnjo pa s tremi. V finalu se bo potrebno še bolj potruditi, število napak moramo spraviti na minimum. Napake in pa realizacija priložnosti bo odločala, kdo bo na koncu srečnejši," je pred prvo tekmo dejal vratar Ljubljane Andraž Žurman.

Previdni pri napovedih so tudi v taboru Triglava. Trener Aleš Komelj je bil na dosedanjih tekmah lahko velikokrat upravičeno jezen na svoje varovance, ki so naredili vse preveč napak.

"Favorit je Ljubljana, saj nas je v sezoni kar štirikrat premagala. Z izjemo zadnje tekme, po kateri rezultat ni bil najbolj realen, so bile vse izenačene, Ljubljančani so jih najbrž dobili po zaslugi izkušenj, ki so na njihovi strani. Napake, pristop in realizacija priložnosti bodo veliko vplivali na rezultate v tej končnici," je napovedal Komelj.