© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
08.06.2015 19:46:11

Čebulj dobil še enega zvezdniškega soigralca

CEV

Kar se je nekaj časa napovedovalo, je danes postalo uradno: ekipo Lube okrepil še eden najboljših in najbolj izkušenih odbojkarjev na svet Ivan Miljković.

Ekipa iz Macerate je z odprtimi rokami pozdravila vrnitev srbskega odbojkarja, ki je zadnjih pet let preživel pri turškem Fenerbahčeju.  A kot je povedal izkušeni Srb, denar ni vse, zato se je odločil, da se bo vrnil v klub, kjer je igral že med leti 2000 in 2007 in osvojil ligo prvakov, dva italijanska pokala, tri pokale CEV in zgodovinski prvi naslov italijanskega prvaka v sezoni 2005/2006. Po tem, ga je pot popeljala še v Romo, Olympiacos, nazadnje pa se je ustalil v Istanbulu.

Italijanski klub, za katerega bo v naslednji sezoni zaigral tudi Klemen Čebulj, si je že nekaj časa prizadeval, da bi izgubljenega sina vrnil domov, vse skupaj pa je postalo veliko lažje pred desetimi dnevi, ko je Miljković dobil italijansko državljanstvo in tako kot Osmany Juantorena ne bo imel statusa tujca v ekipi. Lube sestavlja ekipo, ki po imenih sodeč naskakuje tako italijanski kot evropski vrh, poleg že omenjenih so v klub pripeljali še Francoza Jenio Grebennikova in nadarjenega Američana Micaha Christensona.