© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Pogačar
Robert Pogačar
02.09.2014 18:50:57

Krimu grozi stečaj

Arsen Perić

Grega Karpan, trener Krimovih vratark v zadnjih treh sezonah, je na zadnji julijski dan je dobil obvestilo o prekinitvi pogodbe, ker ni privolil v poravnavo. Če do jutri do 12. ure ne bo dobil drugačne pogodbe, bo plačal predujem za stečaj kluba.

Čeprav je predstavnica za stike z javnostmi pri upravnem odboru kluba Deja Ivanović pred kratkim za Sportal izjavila, da so z veliko večino upnikov dosegli dogovor o poravnavi in da nihče ni kategorično rekel ne, stvari očitno le niso tako preproste. Eden tistih, ki na ponujene rešitve nikakor ni želel pristati, je Grega Karpan, nekdanji vratar Sežane, Slovana in Škofje Loke.

Plačilo zapadlih obveznosti, klub mu dolguje še deset plač, mu je bilo sicer ponujeno, a brez časovnega roka. "Glede na njihov predlog bi mi zaostale obveznosti lahko izplačali v enem, treh ali desetih letih, morda pa sploh nikoli. Pripravljen sem bil, da mi polovico zneska izplačajo takoj, s tem, da bi se odrekel eni plači in plačilu zamudnih obresti, ostalo pa na obroke, a na to niso hoteli pristati. Ob tem sem prizadet tudi s tem, da sem ostal brez službe," je dejal Grega, ki se je direktno s poslovno sekretarko Tino Kravanja najprej pogovarjal sam, nato pa stvari prepustil odvetniku. Prek njega je na sodišču že vložil predlog za stečajni postopek, s plačilom predujma pa bo počakal do jutri do 12. ure. 


ŠE ZADNJA MOŽNOST
"Klubu želim dati še zadnjo možnost, da stvari uredi, saj ne bi rad izpadel krivec za njegov propad. V nasprotnem primeru bom predujem plačal, ko postopek enkrat steče, pa se stečaj lahko sproži že v mesecu dni. Gre za kar visok znesek, ampak ne bom dovolil nespoštovanja do mojega strokovnega dela," si strokovnjak, ki je bil, kot pravi, s trenerko Marto Bon že o vsem dogovorjen, da bo nadaljeval z delom trenerja vratark, ne dovoli, da bi ga pri zdaj že nekdanjem klubu še naprej vlekli za nos.

Kot so mu povedali pri klubu, je večina ostalih upnikov že podpisala nekakšne sporazume, vsak pa je stvari reševal individualno. »Moj sporazum, ki so mi ga ponudili, je bil tudi s pravnega stališča smešen. V njem ni nobenih rokov, z njegovim podpisom pa po nekih prikritih točkah kljub do mene nima več nobene obveznosti,« še dodaja Karpan.

Predlog stečaja sicer še ne pomeni njegovega začetka, saj mora klub najprej priznati obstoj terjatev oziroma plačilno nesposobnost. Če tega ne prizna, o tem, ali so pogoji za stečaj, odloči sodišče. Pri klubu sicer pravijo, da finančna sanacija uspešno poteka in da ni razlogov za stečaj.

Galerija