© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
02.09.2014 11:51:55

Nekoč na slovenski, kmalu na srbski klopi?

Grega Wernig

Še dober mesec in pol je do začetka kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016, mesto srbskega selektorja pa je še vedno prazno. A ne več za dolgo.

Vse od neslavnega konca kratke epizode Vladana Matića se v javnosti v povezavi s klopjo evropskih podprvakov iz leta 2012 pojavljajo bolj ali manj verjetna imena. Od Line Červarja, Nenada Peruničića, Juana Carlosa Pastorja, Veselina Vujovića, Jovice Cvetkovića, pa vse do nekdanjega selektorja Slovenije Zvonimirja Noke Serdarušića. Šušljalo in govorilo se je torej marsikaj, odgovor na to, kdo bo nasledil nekdanjega trenerja Celja PL Matića - oziroma vršilca dolžnosti Dejana Perića -, pa za zdaj bržkone pozna le en človek, predsednik srbske rokometne zveze Velimir Marjanović. V tamkajšnjih medijih pa se zdaj kot najresnejši kandidat omenja prav Noka.

Mostarčan je po hitrem koncu slovenske odisejade, ko se je jeseni leta 2010 poslovil tako s slovenske kot tudi celjske klopi, za nekaj časa umaknil v ozadje, nato pa je v začetku letošnjega leta prevzel vodenje francoskega prvoligaša Aixa. Zdaj naj bi bil torej prvi kandidat za klop orlov, kjer pa ga, če bo seveda ugriznil v kislo-sladko jabolko, čaka vse prej kot lahko delo. Na papirju kvalitetna in zvezdnikov polna, toda muhasta in nepredvidljiva zasedba, je namreč po skromnem nastopu na EP na Danskem utrpela še pravo blamažo v kvalifikacijah za SP v Katarju. Zdaj pa se išče junak, ki bo krivuljo znova zasukal navzgor.