© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
31.08.2014 07:30:15

Nazdravili na pokal in seveda tudi na tamala dva

Nikola Miljković

Bil je eden najsrečnejših in bržkone tudi najbolj utrujenih akterjev večera pod zvezdami. Noč pred tem je namreč bolj kot ne prebedel, vseeno pa je navkljub življenjski prelomnici nato prišel na Obalo ter pomagal soigralcem do nove lovorike. Luka Žvižej, celjski kapetan in novopečeni oče dvojčkov Krisa ter Jana.

Na igrišču je bil to rutinsko oddelan posel, zmaga Celja ni bila nikoli, če sploh kdaj, resneje ogrožena. "Svoje smo naredili in osvojili tisto, po kar smo prišli. Lovorika gre z nami domov, lahko bi rekli povsem v skladu s pričakovanji," je dejalo celjsko levo krilo, ki pa je bilo z mislimi bržkone tudi ali pa predvsem drugje. "To je zame res zelo poseben in zelo pomemben dan, ki smo ga dolgo čakali,  z ženo sva namreč dobila dva sinčka. Nedvomno je to eden najlepših dni v mojem življenju."

V skoraj popolnem pomanjkanju razburjenja je bilo njegovo očetovstvo za marsikoga celo prva novica večera. Glede na nesporno razliko v kvaliteti, navsezadnje je šlo za tekmo, v kateri je bil zmagovalec znan praktično že pred prvim sodniškim žvižgom, bi marsikdo pričakoval, da bo novopečeni očka izpustil sobotni obračun. A kapetan je vseeno prišel v Portorož in kot pravi profesionalec pristavil svoj delež h lovoriki. "Časovno se je poklopilo, stvari so se pač tako razpletle, kaj lahko me tudi ne bi bilo tu. Zdaj bomo s fanti na hitro proslavili ta pokal in seveda hkrati nazdravili našima malima dvema."