© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
m
m
30.08.2014 14:13:23

V Ivančni Gorici pomladili, kar se je še pomladiti dalo

Arsen Perić

Potem ko je SVIŠ lansko sezono končali na 11. mestu in med slovensko elito ostali zaradi širitve lige, so poleti znova dodobra prevetrili svoje vrste.

V šesto prvoligaško sezono se SVIŠ tako podaja še mlajši, športne copate so na klin obesili Vladimir Marjanovič, Franci Zidar in dolgoletni kapetan Aleksander Polak, Klemen Sašek je nov izziv našel v sosednjem Trimu, Miha Tomšič se je s trebuhom za kruhom podal v Avstrijo, Aleš Muhovec v Nemčijo, Blaž Sendelbah pa še išče klub.

Pod rubriko novinci lahko za zdaj najdemo Tineta Marušiča, ki je prišel na posodo iz Velenja, pa povratnika Mateja Koširja, v klub se je vrnil tudi Kristjan Ožbolt, kot zadnji se je pridružil še Anže Nered.

Trener Miloš Aksentijevič, ki mu bo v novi sezoni asistiral Gorazd Potočnik, je priključil obetavne mladince, prestopni rok pa po besedah trenerja še ni zaključen. "SVIŠ je iz takšnih ali drugačnih razlogov doživel korenite spremembe, odločili smo se, da bomo pomladili še, kar se pomladiti da. Nismo pa še zaključili zgodbe, nismo še dokončali igralskega mozaika, imamo še nekaj odprtih opcij, predvsem kar zadeva mesto med vratnicama."

Tam so ob že dalj časa poškodovanem Juretu Medvedu zdaj ostali le pri mladih Slapničarju in Prašnikarju, do precejšnjega osipa pa je prišlo tudi med levičarji. "Finančno smo se sanirali, delujemo v okviru naših zmožnosti, glavni cilj na igrišču pa je obstanek. Poskušali bomo priključiti nekaj mladih fantov, od katerih pa v njihovi krstni sezoni med velikimi fanti ne moremo pričakovati čudežev. Skratka, iz tega, kar imamo, poskušamo iztržiti kar največ. Obramba je ostala približno na ravni lanske, kar zadeva napad, pa se bomo ozrli še na trg. Poskušamo dobiti 'na širini', da ne bi koristili desničarjev na desni strani," je še dodal Aksentijevič.