© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
29.08.2014 19:20:36

Pogled uprt v nebo

rk-celje.si

Jutri bo v Portorožu na slovenskih tleh redko videna rokometna tekma, pod milim nebom se bosta za superpokalno lovoriko udarila Celje PL in SVIŠ.

Ne glede na razplet srečanja in roko na srce dva ne povsem enakovredna tekmeca, se obeta spektakel, ki ga lahko pokvari le - vreme. Nekaj dni pred dnevom D smo za par besed povprašali oba tabora.


Branko Tamše, trener Celja PL

V vseh rokometnih deželah je uvod v sezono superpokalni obračun, lani je žal odpadel zaradi takšnih ali drugačnih razlogov in veseli me, da je zdaj del uradnega koledarja, kar je vsekakor korak v pravo smer. Sploh pa s tovrstno prireditvijo na prostem, ki bo res nekaj posebnega. Upam, da nam bo vreme prizaneslo ter da bomo akterji na igrišču pristavili svoj delež in bo to rokometni dan, ki bo še dolgo ostal v spominu.


Luka Žvižej, kapetan Celja PL

Dolge priprave se počasi bližajo h koncu, s superpokalom se začenja zares. Morda ni najpomembnejša v sezoni, a nedvomno ima vsak željo, da tudi to lovoriko pospravi v vitrine. Prvič bomo takšno tekmo igrali pod milim nebom, kar je po mojem mnenju dobra ideja za pormocijo igre. Verjamem, da bomo tudi mi na igrišču prispevali svoj delež k spektaklu. Upam, da bo vreme zdržalo in da bomo Obalo zapuščali s prijetnimi spomini.

svis celje
Simon Stopar
Arsen Perić

Miloš Aksentijevič, trener Sviša

Tudi mi v Ivančni Gorici maksimalno podpiramo tovrstne ideje, zato smo se z veseljem odzvali vabilu. To je za nas velika čast, sploh glede na razpon, prepad med Celjem in Svišem. Ideja je odlična, seveda pa bomo poskušali vseh šestdesetih minut dati svoj maksimum, da bo imela tekma svoj čar in da bomo tudi iz Celja izvabili tisto najboljše. Dali bomo vse od sebe, kot pa so dejali že moji predhodniki, je vreme tisti najbolj pomemben dejavnik. Vse se namreč vrti okoli tega, da tekmo odigramo na prostem, kar je nedvomno rdeča nit rokometne sobote. Vsi si želimo, da bo prav ta sobota ena redkih lepih, sončnih, v kar je bilo vse prej kot pravem poletju.


Simon Stopar, kapetan Sviša

Tudi za nas se priprave bližajo h koncu, pa čeprav bi si, tako kot še marsikdo, želeli še kakšnega dodatnega tedna, dveh, saj smo dodobra prevetrili ekipo. Superpokal tako prihaja precej zgodaj, vseeno pa verjamem, da bomo dostojno zastopali barve kluba. Seveda pa se vsi veselimo tega spektakla, igranja na prostem, na pravi rokometni podlagi, kar bo prvič in za marsikoga tudi zadnjič.