© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Pogačar
Robert Pogačar
01.09.2014 20:01:00

Goudjojeva postala vprašljiva

Nikola Miljković

Krimovke so konec tedna osvojile zadnje mesto na turnirju v Koprivnici. Bolj kot to je zaskrbljujoče dejstvo, da poškodba najbolj zveneče okrepitve Amelie Goudjo ni nedolžna.

Pri 34-letni Francozinji gre za že staro poškodbo gležnja, ki se ji pogosto ponavlja, zaradi česar je manjkala že na turnirju v Romuniji. Po temeljitem zdravniškem pregledu se bodo pri klubu odločili, kako in kaj. "Ne moremo si privoščiti, da bi na njeno ozdravitev čakali nekaj mesecev, saj jo nujno potrebujemo že za začetek lige prvakinj. Če se bo izkazalo, da gre za resnejšo poškodbo, nam ne bo preostalo drugega, kot da poiščemo alternativo," se realnosti zaveda trenerka Marta Bon, ki jo veseli vsaj dejstvo, da je po poškodbi že skoraj povsem nared kapetanka Tamara Mavsar.

Ljubljančanke so v Koprivnici po vrsti priznale premoč slovaški Iuventi Michalovce (34:36), Budućnosti (24:32) in Podravki (29:31), kar je bilo po oceni Bonove pričakovano glede na obdobje, v katerem se nahajajo. S 23 zadetki je bila najbolj učinkovita Krimova strelka Alja Koren, tri manj je dosegla Mirjeta Bajramovska. "Za zdaj vse poteka v skladu s teorijo športnega treniranja. Še vedno nismo uigrani, a to bi bil čudež, saj nimamo niti dveh igralk, ki sta še lani igrali skupaj. Prav tako še nismo sposobni igrati s hitrostjo in nismo dovolj povezani v obrambi. Odigrali pa smo vrhunski prvi polčas proti Budućnosti, ki nam vliva upanje na višjo raven igre. Seveda pa je jasno, da smo glede igralskega kadra omejeni, saj je sedem tujk vrednih toliko kot prej dve," še dodaja Bonova, ki jo prvi resnejši izpit čaka v soboto ob 19.30 v Ilirski Bistrici na tekmi superpokala z Zagorjem.

Teden dni pozneje bodo na Galjevici vendarle izpeljali tudi memorial Vinka Kandije, ki bo tokrat potekal zgolj s slovenskimi ekipami. Na njem bodo poleg krimovk zaigrale še ekipe Zagorja, Krke in Ljubljane.