© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
20.11.2014 21:22:14

Ana Gros ostaja v Metzu

vszi

Slovenska reprezentantka je še za dve leti podaljšala pogodbo s francoskimi prvakinjami.

Ana Gros se je na severovzhod Francije po ne preveč uspešni nemški avanturi preselila v začetku koledarskega leta in se kaj hitro uveljavila kot ena izmed nosilk igre Metza. Še več, njene zelo dobre predstave v letošnji ligi prvakinj niso ušle neopažene, pa je razumljivo, da so Francozi pohiteli in ji v podpis ponudili novo pogodbo, tudi sama pa najbrž ni prav dosti oklevala.

Navkljub rosnim 23 letom je Grosova sicer že prekaljena legionarka, na tujem namreč igra že peto sezono, pred prihodom v deželo galskih petelinov pa je nastopala še za nemški Thüringer in madžarski Györ. Pred tem je v Sloveniji nosila dresa Olimpije in Krima, ali je bila tudi ona ena izmed tistih "izgubljenih deklet", ki jih je Krim želel prej ko slej zvabiti nazaj domov, ne vemo, je pa z novo dvoletno pogodbo vsaj za nekaj časa to definitivno padlo v vodo.

Kot že rečeno se je Grosova junija z Metzem veselila naslova francoskih prvakinj in tako po Sloveniji, Madžarski ter Nemčiji postala prvakinja še v četrti državi. Pri vsega triindvajsetih letih.