© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
M.A.
M.A.
20.11.2014 10:05:25

Ekspres, ekspres

Arsen Perić

Pisal se je 28. september 2013, ko so rokometaši Kopra 2013 vknjižili prvi in hkrati zadnji prvenstveni poraz, tistega sobotnega večera v Črnomlju so varovanci Zorana Jovičića v prvenstvu teren prvič in zadnjič zapuščali sklonjenih glav. Potem so nanizali 32 zmag.

Niz, ki mu v slovenskem rokometnem prostoru trenutno ni para. Malo za šalo, malo zares, celo aktualni prvaki iz Celja so »šele« pri številki enaindvajset.

Niz, ki je Koprčane iz druge ekspresno popeljal v 1. B-ligo, zdaj pa nadaljujejo marš proti elitnemu razredu. Sedem tekem, sedem zanesljivih zmag, v povprečju z ducatom zadetkov razlike, v soboto so denimo resda oslabljeno, a do takrat neporaženo Šmartno iz Bonifike pospremili z minus štirinajstimi goli med prtljago.

MLADE PIŠTOLE IN STARA GARDA
Ko je poleti leta 2013 na pogorišču Cimosa vzniknil nov klub, so očetje novorojenca jasno in glasno napovedali, da se želijo ekspresno vrniti med elito, a najbrž so globoko v sebi tudi sami sem in tja dvomili, da bo šlo tako – gladko. Vsaj kar zadeva igrišče, nemalokrat so namreč na višje ovire naleteli zunaj njega, boj za svoj prostor pod soncem oziroma za zagotovitev spodobnih pogojev je nemalokrat predstavljal večji izziv, kot pa so bili tisti na terenu 40 krat 20.

Po tistem začetnem spodrsljaju varovanci Zorana Jovičića rušijo vse pred seboj. Mlade pištole Adam Bratkovič, Jan Gorela, Nino Grzentič in Tilen Sokolič ter stara garda Uroš Rapotec, Dušan Podpečan in Jure Vran so, kot že rečeno, nanizali 32 prvenstvenih zmag, za nameček so se znašli še na pragu zaključnega turnirja pokalnega tekmovanja. Na poti do final foura jim stoji »le« še novomeška Krka, v primeru uspeha pa se najbrž ne bi branili niti organizacije turnirja, podobno kot so pred dobrim mesecem dni z odprtimi rokami sprejeli vrnitev članske reprezentance.

JESENI V PRVI RAZRED
Koprski rokomet, ki je pred poldrugim letom ležal na parah, je torej iz dneva v dan bolj živ. Ljudje, ki so »zafurali« njegovega predhodnika sicer še niso in, kolikor poznamo prakso na sončni strani Alp, bržkone tudi nikoli ne bodo odgovarjali za svoja (ne)dejanja, a ti tako ali tako niso niti vredni, da se jih omenja v istem sestavku s koprskim otrokom, ki bo po vrtcu in mali šoli prihodnjo jesen skoraj zagotovo vstopil v prvi razred.