© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
18.11.2014 11:23:49

Mladinci dobro v napadu, slabo v obrambi

Arsen Perić

V nadaljevanju priprav na januarske kvalifikacije za SP 2015 so se slovenski mladinci zbrali na enodnevni akciji v Zrečah.

Manjkali so igralci Celja, ki jih čaka v sredo derbi z Gorenjem, in Vid Levc zaradi poškodbe gležnja, v Zreče pa zaradi študijskih obveznosti v tujini ni bilo tudi Luke Groffa. »Tokrat smo v pripravah na januarske kvalifikacije vadili protinapad, hitri center ter igro z igralcem manj ali več v napadu, po končanem treningu pa smo odigrali še prijateljsko tekmo s prvakom Kuvajta in enim vodilnih klubov v azijski ligi prvakov, ki se nahaja na pripravah v Sloveniji. Poudarek je bil na tematiki, ki smo jo obravnavali na treningu, istočasno pa smo skozi igro obnavljali napadalne kombinacije po že utečenem modelu igre. Če smo lahko zadovoljni z napadalnimi aktivnostmi, pa to ne moremo reči za obrambo, saj smo prejeli 36 zadetkov in bili preveč medli ter neodločni. S takšnim pristopom v obrambi se ne bomo mogli kosati s konkurenti v kvalifikacijah in to mora biti signal za večjo vnemo ter pristop tej fazi igre,« je bil kritičen slovenski selektor Slavko Ivezić.


Al Kuwait - Slovenija (U-21) 36:33 (16:18)

Zreče - Športna dvorana. Sodnika Kavalar in Čretnik
AL KUWAIT CLUB: Abder Kader 7, El Omarabolle 8, F. Sewane 1, H. Sewane 2, J. Sewane 2, M. Akasse 3, D. Akasse 1, Dwihi 4, El Kadri 3, Slili, Methare 4, Ali Badro, Karane, El Aryane, Shato 1, Torky.
SLOVENIJA (U21): Blaževič, Škorc; Henigman 2, Suholežnik 1, Gašperšič 4, Lapajne 2, Kodrič, Maroh, Ovniček 2, Okleščen 1, Verdinek 5, Jurečič 5, Bratkovič 6, Bogdanič-Jenko 2, Šol 3. Selektor: Slavko Ivezič.