© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
14.08.2014 02:19:42

Skube ima recept za Kiel

vszi

Morda gre res le za prijateljsko tekmo, toda Kiel je vendarle Kiel. Ne spravi se vsak dan na kolena enega najboljših, če ne kar najboljšega moštva zadnjega desetletja. Bjerringbro-Silkeborgu je uspelo prav to, veliko zaslug pa gre tudi novopečenemu članu danskega moštva Sebastianu Skubetu.

Slednji je kot kaže našel način, kako ukrotiti zebre. Bilo je novembra 2012 v dresu Celja PL in je dve leti kasneje v dresu Bjerringbro-Silkeborga, prav naveza Sebastian Skube - Anders Hallberg pa je bila tista, ki je povzročala nemškim prvakom največ preglavic. Varovanci Alfreda Gislasona so do zdaj dobili vseh pet prijateljskih srečanj, včeraj pa niso našli recepta za Slovenca in Šveda, ki sta se izmenjavala na levem ter srednjem zunanjem.

Skube in Hallberg sta bila neulovljiva za zebre ter kot taka najzaslužnejša za zmago s 34:32, že ob polčasu pa so Danci vodili z 20:14. Skube je bil za nameček skupaj z Madsom Christiansenom s šestimi goli najboljši strelec svojega moštva. Če se po jutru dan pozna...