© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Pogačar
Robert Pogačar
12.08.2014 20:00:24

Goudjo: Nov izziv v karieri

Nikola Miljković

Štiriintridesetletna krožna napadalka Amelie Goudjo je najbolj zveneča okrepitev v vrstah Krima pred novo sezono. Zadnja štiri leta je bila članica pariškega Issyja, prej je dve leti igrala v Španiji, že od leta 2005 pa je stalna članica francoske reprezentance, v zadnjem obdobju tudi njena kapetanka.

Kaj je bilo odločilno pri vaši odločitvi za prihod v Ljubljano?
Agent mi je povedal, da Krim potrebuje nekaj bolj izkušenih igralk. Zame je to pomenilo nov izziv v karieri, zato sem se odločila, da pridem sem in pomagam.

Doslej ste v tujini igrali le še v Španiji. Je kakšen poseben razlog, da ste tokrat izbrali Slovenijo in Ljubljano?
Želela sem se še enkrat preizkusiti v tujini, česar me ni strah. Izziv pa je bilo tudi igranje v ligi prvakinj.

Ste od prej karkoli vedeli o vašem novem klubu?
Prav veliko niti ne. Slišala sem že za trenerko Marto Bon, nekaj deklet pa sem že spoznala na raznih mednarodnih tekmah kluba in reprezentance.

Letošnja ekipa Krima je precej pomlajena. Ste morda pričakovali bolj izkušeno ekipo in kakšen je vtis po prvih treningih?
S kom bom igrala, prej nisem vedela. Prvi vtis pa je bil dober in za zdaj sem povsem zadovoljna. Morda bo v nekaterih trenutkih težko, a po prvih tekmah, ko se bomo bolj uigrale, bo gotovo lažje.

Verjetno boste za to potrebovali nekaj časa, sploh glede na vašo pozicijo krožne napadalke?
To vsekakor drži. Včasih so potrebni tudi trije meseci, da se v igri vzpostavi dobro sodelovanje med krožno napadalko in zunanjimi igralkami. Treba bo torej biti potrpežljiv.

Bi rekli, da je vaša večja vrlina igra v napadu ali v obrambi?
Skozi vso kariero sem največ prispevala pri igri v obrambi. Upam, da bom s svojo agresivnostjo svoj delež prispevala tudi pri obrambi Krima. Večkrat sem bila kapetan, zadolžena za to, da ekipa drži skupaj. V tujini je to nekoliko težje, tudi zaradi jezika, a se bom potrudila. Rada bi se naučila tudi nekaj slovenščine, še posebno ker sem trenutno edina, ki vašega jezika za zdaj ne razume popolnoma nič.

Kakšen vtis sta na vas naredili Ljubljana kot mesto in dvorana Stožice?
Ljubljana je zelo lepo mesto. Pri klubu so me vsi lepo sprejeli, treningi so na zelo profesionalnem nivoju. Spremljevalno osebje lepo skrbi za igralke.

Ste v Ljubljani sami?
Da, tu živim sama.