© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
11.08.2014 11:48:03

Roman Pungartnik in Celje PL svojo pot

Arsen Perić

Kar se je po mestu ob Savinji in rokometnih kuloarjih šušljalo že dalj časa, je konec preteklega tedna po seji upravnega odbora postalo tudi uradno. Roman Pungartnik se je poslovil z direktorskega stolčka in ni več član državnih prvakov.

Kaj je odneslo Pungija, kaj so razlogi, da niso podaljšali sodelovanja, v klubu danes (še) niso želeli podrobno razkriti, a na ulici je bilo moč med drugim slišati, da je finančna luknja neprimerno večja, kot pa je bilo predstavljeno v preteklosti. Primanjkljaj naj bi znašal nekaj sto tisoč evrov, ob tem, da nekateri igralci še do danes niso podpisali famoznega aneksa h pogodbam, po katerem bi pristali na trideset odstotno znižanje plač.

Pungartnik, legenda celjskega kluba, je na direktorski stolček sedel v začetku aprila leta 2010, ko je na tem mestu nasledil Mija Zorka, že pred tem pa je neformalno opravljal funkcijo športnega direktorja. V času njegovega direktovanja je med drugim prišlo do zasuka v klubski politiki, ko se je v bistveno večji meri kot pa v preteklosti naslonilo na lastno rokometno šolo ter na doma vzgojene igralce. V teh štirih in še nekaj letih so Celjani v svoje vitrine pospravili tri pokalne lovorike ter naslov državnega prvaka, v rokometni svet hkrati izstrelili nekaj še do včeraj bolj ali manj neznanih fantov, prav lanska sezona pa je bila z dvojno krono krona nekega obdobja. Poleti je nato sledil precejšen igralski eksodus, klub so zapustili nekateri nosilci igre, nekaterim med njimi je klub ostal dolžan zajeten kup evrov. In vsega nekaj mesecev po dvojni kroni je klub zapustil tudi  Pungartnik.

V klubu po drugi strani pravijo, da je to še en korak v reorganizaciji, da so zadeve, kar se samih priprav ter ekipe tiče, dobro zastavljene in postavljene, takod da na vrat na nos ne bodo iskali novega direktorja. Kdo bo nasledil Pungartnika, če sploh kdo, tako še ni znano, bo pa tekoče posle do nadaljnjega opravljal Gregor Planteu.