© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
10.08.2014 17:09:34

Že za malce več kot dva evra

Grega Wernig

Mesec dni pred začetkom prvenstva smo se poglobili v to, koliko stane obisk tekme slovenske lige.

Kako globoko je treba seči v denarnico, če si želiš svoje mesto v Zlatorogu, v Rdeči dvorani, pa na Hardeku, v Kraški, na Kodeljevem ... Na prvi pogled ne prav globoko, seveda pa različno od kluba do kluba, a bolj kot ne je jasno, da si z izkupičkom od prodanih kart razen (pre)redkih izjem klubske blagajne ne opomorejo, ne le zaradi pogosto skromnega obiska, ampak tudi zaradi nizkih cen vstopnic. Nekateri bi rekli smešno nizkih cen ne glede na vsebino, ki je roko na srce iz leta v leto bolj skromna.

A če vsebino tokrat pustimo ob strani in se sprehodimo le po cenikih. Za letno karto stabilnega prvoligaša, kot je denimo Ormož, boste denimo odšteli le trideset evrov. Še več, za trideset evrov dobite v last klubsko člansko izkaznico ter s tem volilno pravico na občnem zboru. Nadalje, pri uradnem opremljevalcu kluba ste deležni popusta v višini najmanj tridesetih odstotkov ter brezplačen vstop na vse prvenstvene in pokalne tekme v prihajajoči sezoni. Ob (najmanj) trinajstih tekmah to pomeni, da boste ob vseh omenjenih ugodnostih za ogled posamezne tekme odšteli okoli dva evra. Podobno je pri veliki večini prvoligašev, član Sviša, ki je lani končal pri repu razpredelnice, denimo postanete že za 25 evrov, tričlanska družina pa si lahko vse domače tekme ivanškega prvoligaša ogleda že za skupaj štirideset evrov.

Razred zase sta tudi v tem pogledu Gorenje in Celje Pivovarna Laško, za letno karto pivovarjev je treba odšteti 110 evrov, a je tudi ponudba z najmanj petimi tekmami lige prvakov neprimerno bogatejša, za nameček pa vam prinaša še popust v klubski trgovini.

In še za primerjavo, soliden bundesligaš, kot je Magdeburg, je pred letošnjo sezono prodal 3400 letnih kart, ki so stale med 120 in 410 evri.