© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
13.08.2014 10:45:12

Gorenje +17, Celje +18

facebook

Prvoligaši v sklopu priprav na novo sezono nadaljujejo s prijateljskimi tekmami. Velenjčani so gostili sosede iz Slovenj Gradca, Celjani so se odpravili v Prlekijo.

Ne v Rdeči dvorani ne na Hardeku večjih dvomov o zmagovalcu ni bilo, tako prvaki kot podprvaki so stvari kaj hitro postavili na svoje mesto.


Gorenje - Slovenj Gradec 2011 40:23 (20:13)

GORENJE: Zaponšek (7 obramb), Ferlin (3 obrambe), B. Burič (2 obrambi); Golčar 5, Šoštarič 5, Medved 4, S. Burič 4, Gams 4, Cehte 3, Skube 3, Szyba 2, Kleč 2, Nosan 2, Papež 2, Dujmovič 2, Bečiri 1, Špende 1.
Trener domačih Ivan Vajdl je za torkovo tekmo sestavil tri skupine igralcev, vsaka pa je igrala tretjino tekme. Vprašanje zmagovalca je bilo kaj hitro rešeno, vseeno pa so se mladi gostje predstavili v lepi luči in bodo v prvi ligi za marsikoga trd zalogaj, kot so o sosedih zapisali na spletni strani Gorenja. Pri povratnikih v prvo ligo, kjer se bosta še vsaj leto dni kalila tudi Gorenjeva upa Vid Levc in Rok Ovniček, je bil najučinkovitejši prav Levc, ki je zadel petkrat, medtem ko sta Žan Šol in Andraž Voršič prispevala po tri gole.


Jeruzalem Ormož - Celje PL 21:43 (12:17)

J. ORMOŽ: Balent (9 obramb), T. Cvetko (1 obramba), Šutalo, Bogadi 4, Čudič 3 (1), Grizolt, Mesarič 2, Rajšp 1, R. Cvetko, Veselko 1, Kocbek 3, Petrovič, Radujkovič 3, Kavčič 1, Kolmanič 2, Gregorc, Žižek-Cvetko 1.
CELJE PL: Lesjak (7 obramb), Skok (7 obramb); Blagotinšek, Ivič 4, Čavor 5, Kaučič 4, Razgor 3 (2), Miklavčič 5, Sliškovič 5, Zarabec 5 (1), Kodrin 4, Pešič 1, Kasal 5, Žvižej 2.

Tudi na Hardeku ni bilo večjih dvomov o končnem zmagovalcu, po začetnem otipavanju in vodstvu domačih (9:8), za katere je bila to prva pripravljalna tekma, je bilo namreč v nadaljevanju na igrišču le še eno moštvo. Celjski strateg Branko Tamše je minutažo razporedil med vse igralce, na desnem krilu, kjer sta odsotna tako Janc kot Gal Marguč, pa je priložnost dobil Vid Kaučič in jo s štirimi doseženimi goli tudi lepo izkoristil. Tako Ormožane kot Celjane že jutri čaka nova prijateljska tekma, na Hardeku bo gostovala ptujska Drava, v Zlatorog pa prihaja avstrijski Ferlach, ki ga vodi slovenski trener Gregor Cvijić.
In ker rezultati seveda na tovrstnih tekmah niso v ospredju, bi izpostavili nekaj drugega. V ormoškem klubu so že v pripravah na novo sezono storili precejšen korak naprej na področju medijske prepoznavnosti, kjer so v preteklosti znali capljati tudi za sicer skromnim slovenskim povprečjem. Bistveno večja aktivnost na socialnih omrežjih, sprotno obveščanje, video povzetki tekem, ki so delo vsestranskega Uroša Krstiča, vse to nakazuje, da tudi v Prlekiji stopajo v korak s časom. Končno bi rekli nekateri, pohvalno pravimo mi.