© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
21.11.2014 20:10:57

Namesto preračunljivcev Islandija in Saudska Arabija

vszi

Namesto Bahrajna in Združenih arabskih emiratov bosta na januarskem mundialu v Katarju nastopila Islandija in Saudska Arabija.

Mednarodna rokometna zveza (IHF) je torej vendarle izstavila račun za preračunljivost in izmišljevanje zalivskega dvojca, ki je zaradi političnih nesoglasji najprej odpovedal nastop na SP, potem pa dober teden dni kasneje po otpolitvi diplomatskih odnosov preklical odločitev. A škoda je bila storjena, ugled IHF in prvenstva očrnjen, na koncu pa sta bila prav upornika tista, ki sta plačala najvišjo ceno.

Bahrajn in ZAE bosta morala v blagajno IHF primakniti 100.000 švicarskih frankov.

Petinpetdeset dni pred začetkom tekmovanja so zdaj, upajmo, znani vsi udeleženci. Prvo izpraznjeno mesto je pripadlo azisjkemu kontinentu in azijska rokometna zveza se je odločila za Saudsko Arabijo, drugo izpraznjeno mesto pa je bilo dodeljeno Evropi, EHF pa je nominirala Islandce. In če je odločitev za Islandce logična, pa je toliko bolj presenetljiva odločitev za Saudsko Arabijo, pred njo je na Azijskih igrah denimo končala Južna Koreja. Kakorkoli že, mini žreb je določil, da bo Islandija igrala v predtekmovalni skupini C s Francijo, Egiptom, Alžirijo, Švedsko in Češko, Saudka Arabija pa v skupini D skupaj z Dansko, Poljsko, Rusijo, Argentino in Nemčijo. Četo Borisa Denića je tisti julijski ples kroglic po drugi strani umestil v skupino A in bo lahko na ekipo iz skupine C ali D naletela šele v četrtfinalu.

Odštevanje do prvenstva, ki naj bi postavil nove mejnike kar se infrastrukture in organizacije tiče, se lahko začne, črnega madeža, ki so ga pustili izbris Avstralije ter cincanje Bahrajna in ZAE pa ne bo tako enostavno izbrisati.