© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
21.11.2014 10:23:55

Reševanje sezone

Grega Wernig

Čeprav je še pred 14 dnevi kazalo drugače, so se krimovke po porazih z Dinamom in Hypom pripeljale v situacijo, ko si morajo danes reševati kožo na zadnji domači tekmi z Leipzigom.

Res je, da tudi poraz zanje skoraj zagotovo še ne bi bil usoden, saj je težko verjeti, da bi Hypo v nedeljo zmagal v Volgogradu in jih prehitel na lestvici, kakor je po drugi strani tudi res, da se na druge v športu nikoli ni dobro zanašati. Zmaga nad Leipzigom bi veliko pomenila tudi zaradi boljšega izhodišča v drugem delu evropske lige, saj bi bile ob novem porazu in z le dvema naprej prenesenima točkama v skupini, ki se ji bodo ob Dinamu in Leipzigu priključili še Budućnost, Vardar in Thüringer, že v startu brez pravih možnosti za četrtfinale.

Ljubljančanke so prvo tekmo v Leipzigu izgubile s 24:30, pravih možnosti za zmago pa ob velikih nihanjih med samo tekmo niti niso imele. Nemke po doslej videnem igrajo bolje doma, čeprav so za razliko od krimovk dokaj prepričljivo slavile na Dunaju, a tudi enako prepričljivo izgubile v Volgogradu. Strelsko izstopata Poljakinja Karolina Kudlacz in Saskia Lang, ki sta do zdaj na petih tekmah zabili po 32 zadetkov, dva manj od najboljše strelke Krima Mirjete Bajramoske. Makedonka po svojem strelskem učinku precej izstopa, saj je dosegla kar 15 zadetkov več od Tamare Mavsar in 16 več od Alje Koren, ki je prav v Leipzigu zabila skoraj polovico svojih zadetkov v evropski ligi (sedem od osemnajstih).

Trenerka Marta Bon si je zadnjo tekmo Nemk, ko so doma izgubile z Dinamom, ogledala na posnetku in vseeno opazila nekaj slabosti v njihovi igri. "Tudi one igrajo precej v valovih. Na tej tekmi je bil Dinamo boljši in srečnejši, upam, da se bo ta poraz pri igri Leipziga kaj poznal tudi v Ljubljani. Nemke veliko igrajo na krožno napadalko in med igro pogosto menjavajo igralna mesta. Očitno je to njihov stil igre," se zaveda Bonova, ki je pred prvo tekmo napovedala tudi tesno pokrivanje Kudlaczeve, ki ga nato ni veliko koristila. "'Obliž' je proti takšni ekipi kar nevarno igrati. Dobra strelka je tudi Langova, imajo pa še druge rešitve," se takšne obrambe raje ne bo posluževala.

In kako bo zdaj že izkušena trenerka igralke pripravila na tekmo v psihološkem smislu? "Trudim se, da je morala v ekipi kljub zadnjima porazoma še vedno visoki ravni. Med sabo se moramo še bolj povezati in razmišljati predvsem o sebi in o svoji igri. Še vedno smo dovolj kakovostna ekipa, da ob naši pravi igri Leipzig lahko premagamo," je prepričana Bonova.

Tekma v Stožicah, na kateri si v domačem taboru želijo večji obisk kot na prvih dveh v ligi prvakinj, se bo danes začela ob 18.45, sodila pa jo bosta Madžara Peter Horvath in Balazs Marton.