© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
30.09.2014 11:00:47

V goste evropskim prvakinjam brez kapetanke

Arsen Perić

Ženska reprezentanca bo v okviru EHF tedna gostovala v Črni gori.

Črnogorke, ki sodijo v evropski in svetovni vrh, navsezadnje gre za aktualne evropske prvakinje in aktualne olimpijske podprvakinje, se pripravljajo za nastop na decembrskem prvenstvu stare celine. Slovenke na drugi strani čakajo predkvalifikacije za SP 2015, tekmi s Črno goro pa bodo selektorici Marti Bon prišle še kako prav. Dekleta se bodo zbrala v Ljubljani, 6. oktobra, do odhoda v Podgorico pa bodo vadile v prestolnici. V Črni gori bodo odigrale najmanj eno tekmo, reprezentanci pa bosta opravili tudi skupni trening, velja pa omeniti, da se Bonova na jug odpravlja brez kapetanke Nine Jeriček, članica Nimsa se namreč šele vrača po poškodbi. V primerjavi z zadnjo akcijo ni zraven tudi Polone Barić, ki bozaradi poškodb z igrišč odsotna dalj časa, pa Maje Zrnec in Neže Mitruševske, ki si je vzela reprezentančni premor. 

Slovenke sicer v začetku decembra čaka predkvalifikacijski turnir za SP 2015. Turnir bo v Švici, Slovenke pa se bodo ob gostiteljicah pomerile še z Belorusijo in Grčijo, v nadaljnje kvalifikacije pa se bo uvrstil le zmagovalec turnirja.


SEZNAM SLOVENIJE

Teja Ferfolja (GEN-I Zagorje), Sanja Gregorc (Krim), Ana Gros (Metz/Fra), Iris Guberinić (Gopppingen/Nem), Lara Hrnčič (Krim), Neli Irman (Lokomotiva/Hrv), Alja Jankovič (Krim), Alja Koren (Krim), Lina Krhlikar (Vulkan/Nem), Barbara Lazović (Vardar/Mkd), Miša Marinček (Krim), Tamara Mavsar (Krim), Ana Petrinja (DevaTrans/Rom), Sergeja Stefanišin (Krim), Maja Šon (Nimes/Fra), Branka Zec (Vulkan Ladies/Nem)


Izbral tudi Adžić

dragan adzic
Nikola Miljković

Za levinje, kot se glasi vzdevek črnogorskih rokometašic, bo to zadnji test pred decembrskim prvenstvom stare celine, na katerem bodo branile zlato. Dragan Adžić je poslal vabila na 22 naslovov, velika večina reprezentantk, kar 17, pa seveda prihaja iz vrst Budućnosti in njene druge ekipe Danilovgrada.


SEZNAM ČRNE GORE

Sonja Barjaktarović (Rostov/Rus), Marina Rajičić (Budućnost), Ljubica Nenezić (Danilovgrad), Ana Rajković (Danilovgrad), Majda Mehmedović (Budućnost), Biljana Pavićević (Budućnost), Ivona Pavićević (Budućnost), Jovanka Radičević (Vardar/Mkd), Dijana Ujkić (Danilovgrad), Radmila Petrović (Budućnost), Nina Bulatović (Budućnost), Marija Jovanović (Issy Paris/Fra), Đurđina Jauković (Danilovgrad), Milena Knežević (Budućnost), Jelena Despotović (Budućnost), Vanesa Agović (Danilovgrad), Katarina Bulatović (Budućnost), Đurđina Malović (Danilovgrad), Andrea Klikovac (Vardar/Mkd), Suzana Lazović (Budućnost), Sara Vukčević (Erd/Mad), Ema Ramusović (Budućnost)