© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
28.09.2014 10:51:49

Neznosna lahkotnost branjenja

Arsen Perić

Zanimivo ga je spremljati. Eleganca, rutina, predvsem pa seveda znanje. Neverjetna lahkotnost gibanja oziroma v tem primeru branjenja, navkljub dvema metroma in 120 kilogramom je vse skupaj videti sila enostavno. Veliki Arpad Šterbik je bil še enkrat veliki, pravzaprav največji, vsaj kar se sobotnega obračuna v Zlatorogu tiče.

Legendani vratar iz Ade je bil nesporno prvo ime sobotne tekme. Tista, da je vratar pol moštva, se je še enkrat več izkazala za resnično. V prvem polčasu je s svojimi obrambami Vardar ohranjal pri življenju, v drugem se je Celjanom strah pred njim zarezal v kosti. "V pripravi na tekmo smo si vseskozi ponavljali, da se ga ne bomo ustrašili, a ko enkrat zagledaš tako goro pred sabo, se ti vendar malce zatrese roka," je odkrito priznal sicer sijajni Miha Zarabec, ki je kot eden redkih našel recept za španskega reprezentanta, mu navsezadnje zabil deset golov, a eden ključnih dvobojev iz oči v oči, sedemmetrovka v 58. minuti, je pripadla Arpadu.

"Morda smo imeli na koncu več moči, pa tudi več sreče. Sam sem se tresel pet dni, ko sem videl kako igrajo ti fantje, kako ti otroci letijo po terenu," pa je po tekmi pravil zdaj že legendarni vratar, ki se je s Ciudad Realom tirkrat povzpel na vrh Evrope. Z Vardarjem po drugi strani s podobnimi predstavami soigralcev ne bo prišel prav daleč, Vardar v celjskem rokometnem hramu še zdaleč ni navdušil, če ne bi bilo njega in njegovih dvajsetih obramb, bi se igračka Sergeja Samsonenka domov vrnila praznih rok in dolgih nosov. "Na tak način nikakor ne smemo več priti na teren, zavedati se moramo, da nihče ne bo sam od sebe spustil hlač. Jezen sem na celotno našo ekipo, resneje moramo pristopiti tekmam, skupina je polna pasti, pred srečanjem sem dejal fantom, da če izgubljamo ali zmagujemo, da moramo misliti tudi na gol razliko. V tej skupini lahko vsakdo premaga vsakogar in morda bo na koncu odločala prav gol razlika. Precej resneje moramo pristopiti tekmi, drugače bomo imeli nemalo težav, tako v gosteh kot tudi na domačem igrišču."

Tokrat jih je rešil on, upamo si trditi, da ne zadnjič. Sicer pa za to je bil tudi pripeljan, ta že desetletje in več eden najboljših svetovnih golmanov.