© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
27.09.2014 22:40:05

Črtice iz Zlatoroga

Pet kratkih iz prvega evroligaškega večera v letošnji sezoni.

Vrnitev izgubljenih sinov, Zarabcove bombe, Dibirove miniature, predvsem pa obrambe Arpada Šterbika, vse to je zaznamovalo šestdeset sobotnih minut v ne ravno polnem Zlatorogu.

TOSKE, TOSKE

Ob predstavitvi je bil deležen najglasnejšega aplavza, Florijani ga seveda še niso pozabili. Alem Toskić, nepopustljivi borec, ki je šest let nosil dres Celja, se je vrnil v Zlatorog. V napačnem dresu in le za en večer, pa vendarle. Lepo ga je bilo videti znova, po tekmi pa je tudi sam priznal, da je le s težavo krotil emocije.

ARPAD IZ ADE

Gorostas iz Ade je goste v prvem delu sam ohranjal pri življenju, brez njegovih desetih obramb bi se bržkone Vardarjeva barka če ne že potopila, pa vsaj pošteno nagnila že v uvodnih tridesetih minutah. Tako pa je soigralcem dal možnost, da so že do odhoda na odmor ujeli domačine. Najboljši, ko je bilo najbolj potrebno in ko je v zaključku drugega polčasa spustil roleto, se je tehtnica počasi nagnila na stran gostov. Na koncu se je ustavil pri številki dvajset. Še ena, bogsigavedi katera velika predstava tega vratarskega velikana.  

VRHUNSKA PRVA TRETJINA

Bilo je to res impresivnih uvodnih dvajset minut, v katerih je bila predvsem obramba resnično na visokem nivoju. Navkljub razpoloženemu Šterbiku je prednost rasla iz minute v minuto, marsikdo na tribuni je bržkone sam pri sebi pomislil, da je vse skupaj prelepo, da bi trajalo. Žal se niso motili, po vodstvu z 11:5 je sledil preobrat, v katerem so se favorizirani gostje na krilih Aleksa Dušebajeva, sina slovitega Kirgizijca Talanta Dušebajeva, z delnim izidom 6:0 ekspresno vrnili v igro.

SIMULTANKA ZARABCA

V svojem debitantskem nastopu v ligi prvakov je še enkrat več pokazal iz kakšnega testa je. Na sceno je nizkorasli Miha Zarabec stopil v uvodnih minutah nadaljevanja, asistenca ali dve ter nekaj projektilov med ušesi velikega Šterbika. Brez strahu, brez strahospoštovanja, deset golov, vsak mala mojstrovina zase, Šterbik ga je prebral le pri zadnji sedemmetrovki, a kaj ko je bila ta morda celo odločilna.

MLADI SO

Črne minute, zgrešeni zicerji, sedemmetrovke, prebijanja, cepelin ob nepravem trenutku, Vardar pa je enostavno predobra in preveč izkušena ekipa, da tega ne bi izkoristila. Nekateri bi rekli, da so se premagali sami, mi pravimo mladi so, pa je to pač potrebno vzeti v zakup. Seveda pa priložnost zamujena...