© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
29.09.2014 11:00:47

Sedem veličastnih že v debitantskem nastopu

Arsen Perić

Pričakovano in zasluženo, čeprav se je v zaključku srečanja prelevil v tragičnega junaka, njegovo luknjanje Arpada Šterbika seveda ni ušlo neporaženo. V svojem debitantskem nastopu v ligi prvakov se je Miha Zarabec nemudoma zavihtel v najboljšo sedmerico kroga.

Bila je to res mojstrska predstava nizkoraslega organizatorja igre, ki pa žal ni bila nagrajena s točkami. Deset golov, vsak mala mojstrovina zase, v drugem polčasu je praktično sam držal Celjane v igri, na trenutke pa ga niti soigralci niso dohajali. Tolažilna nagrada je prišla v podobi mesta v postavi kroga (video), v katerem sta se poleg Zarabca znašla še dva akterja celjskega dvoboja, Timur Dibirov in Aleks Dušebajev, mi pa smo mnenja, da bi se moralo mesto najti še za četrtega, a pred Arpadom Šterbikom je prednost dobil Ole Erevik.

Da je bila to res impresivna predstava mladega Trebanjca je razvidno tudi iz tega, da je bil v postavo kroga uvrščen navkljub porazu svoje ekipe, kot edini izmed sedmerice rokometašev.

Kakorkoli že, bil je to za Zarota prvi nastop v LP in bil je prvič izbran v postavo kroga. Prepričani smo, da ne zadnjič.


Top 7

Vratar: Ole Erevik (Aalborg)
Levo krilo: Timur Dibirov (Vardar)
Levi zunanji: Momir Ilić (Veszprem)
Srednji zunanji: Miha Zarabec (Celje)
Desni zunanji: Aleks Dušebajev (Vardar)
Desno krilo: Kasper Irming Andersen (Kolding)
Krožni napadalec: Jesper Nøddesbo (Barcelona)