© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
29.09.2014 10:38:35

Krimovke slabo v Črni gori

Nikola Miljković

Igralke Krima Mercatorja so na prvem turnirju regionalne lige v Podgorici doživele dva visoka poraza. Domača Budućnost jih je odpravila z 18 zadetki razlike, za šest pa tudi Danilovgrad.

Že sobotna tekma proti Budućnosti je potrdila, da imajo slovenske prvakinje glede na lani precej bolj nekonkurenčno ekipo. Evropske podprvakinje so z njimi odigrale igro mačke z miško in jih odpravile s 33:15 (13:6). Če vratarka Miša Marinček ob tem ne bi zbrala 16 obramb, bi se lahko končalo še bistveno slabše. V napadu nobena od krimovk ni bila posebej razpoložena, po trikrat so v polno zadele Tamara Mavsar, Alja Koren, Melanie Bak in Mirjeta Bajramoska.

Tudi nedeljski popravni izpit proti Danilovgradu, ki velja za podružnično ekipo Budućnosti, se krimovkam ni posrečil. Tekmo so izgubile s 26:32 (14:15), pri čemer sta bili s sedmimi in petimi zadetki še najbolj razpoloženi Bajramoska in Mavsarjeva. Ob slabi igri je edini razveseljiv podatek, da je po poškodbi vendarle zaigrala tudi francoska okrepitev Amelie Goudjo. Trenerko Marto Bon do uvoda v sezono, ko bo v Stožicah čez slabe tri tedne v prvi tekmi skupinskega dela gostoval Hypo, očitno čaka še obilo dela.