© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ma
ma
29.11.2014 12:00:04

Nova tekma, nova zgodba

Grega Wernig

Čeprav bi morala v spodnjih vrsticah beseda teči predvsem o povratnem srečanju pokala EHF z ruskimi medvedi, pa vseeno ne moremo mimo tega, da se ne bi še enkrat ozrli na sredin festival golov v Rdeči dvorani.

Pošteno smo namreč morali pobrskati po papirjih in svetovnem spletu, da smo našli podatek, kdaj nazadnje je v slovenskem prvenstvu padla petdesetica. O tem, da gre za res redek pojav, zgovorno govorijo besede Ivana Vajdla, ki je priznal, da se ne spomni, da bi v svoji dolgoletni karieri kdaj videl kaj podobnega. In če to pravi možakar, ki je najprej kot igralec in potem kot trener že več desetletji vpet v slovenski rokomet ...

A sem in tja se vendarle zgodi. Nazadnje v začetku maja 2009, ko so rokometaši škofjeloškega Merkurja kadetom in mladincem trboveljskega Rudarja, članska ekipa je takrat stavkala, nasuli reci in piši 56 golov. V tistem večeru je Grega Jamnik zabil trideset, da, trideset golov, do pretekle srede pa je bila to zadnja petdesetica. Pa čeprav so se nekatere ekipe tudi kasneje sem in tja pošteno približale, nobena pa bolj kot celjska februarja 2012, ko je Šmartnemu zabila 49 golov.

DOBRODOŠLI V KLUBU PETDESET
V sredo so se v klub petdeset vpisali tudi Velenjčani. Petdeset odtenkov rumene, kot so večer duhovito poimenovali na klubski spletni strani. Dosežek ima še večjo težo ob podatku, da je Vajdl po napornem tednu, gostovanjih v Zlatorogu in daljni, predvsem pa mrzli Rusiji, prost večer namenil nekaterim udarnim adutom. Kristian Bećiri, Klemen Ferlin in Michał Szyba so tako obsedeli na tribuni, Marko Dujmovič in Staš Skube pa na klopi. Vsi ostali so prispevali bolj ali manj enakovreden delež pri luknjanju mreže Krčanov, ki jih vodi nekdanji trener velenjskih kadetov Nenad Stojaković, veliko pove že podatek, da se je med strelce vpisalo ducat domačih fantov, vsak izmed njih pa je zabil vsaj tri gole.

POPRAVITI OBRAMBO
Bodi dovolj o poigravanju s krškim otroškim vrtcem, povratno srečanje s Permskimi medvedi bo neka povsem druga pesem. Pod Uralom, kjer se je živo srebro spustilo tudi dvajset stopinj pod ničlo, so si Velenjčani priigrali tri gole zaloge (34:37). "Na prvi tekmi v Permu smo postavili temelje za uvrstitev v skupinski del, pred nami pa je nova tekma, nova zgodba. Ruska zasedba je kakovostna, pozabiti moramo na prednost s prve tekme ter od prve minute igrati zavzeto ter zagrizeno. V vsakem primeru moramo prikazati tudi boljšo igro v obrambi. Na prvi tekmi smo v drugem polčasu prejeli kar dvajset golov, kar je odločno preveč," je pred povratno tekmo dejal Vajdl, ki se seveda nadeja zmage, s katero bi Velenjčani potrdili pomlad v Evropi in si priigrali še najmanj šest tekem na mednarodnem prizorišču.