© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
27.11.2014 10:35:42

Gladovna stavka legendarne Svetlane Kitić

vszi

Ena za v rubriko saj ni res pa je, ki pa je žal še kako resnična. Ena najboljših, po mnenju mnogih pa kar najboljša rokometašica vseh časov Svetlana Kitić je včeraj v Beogradu pričela z gladovno stavko.

Ceca, dama srbskega in jugoslovanskega rokometa, se je pridružila podpredsednici ŠD Radnićki Stanki Pejović, ki hrano zavrača že šesti dan. Na ta ekstremen in v svetu športa redko viden način želita opozoriti na težko stanje, v katerem se je znašel nekdanji velikan jugoslovanskega in evropskega rokometa. Kot pišejo srbski mediji, so Radnićkemu pred dnevi zaradi neplačanih računov izklopili elektriko, dvorane, v katerih trenirajo, pa že dve leti niso ogrevane.

Kitićeva, ki je svojo veličastno kariero zgradila prav v Radnićkemu, je na odgovorne naslovila apel, da znova priključijo elektriko, saj Radnićki ne zahteva odpis dolga, ampak le nekaj dodatnega časa, da pridobijo sredstva in poravnajo nastali dolg, ki na bi znašal približno 15 tisoč evrov.

Kitićeva se je z Radnićkim v letih 1980 in 1984 povzpela na evropski prestol, leta 1986 pa z njim osvojila še Pokal pokalnih zmagovalk. Koliko časa bosta vztrajali v stavki ni znano, Pejovićeva, ki je mati treh mladoletnih otrok, denimo že šesti dan ne zapušča dvorane in v pisarni že prejema transfuzije.